OVERVELDENDE: Sykkelpresidenten har grunn til å glise.
OVERVELDENDE: Sykkelpresidenten har grunn til å glise. Foto: Pedersen, Terje

har samlet inn nesten 2.7 millioner kroner:

Pengene fortsetter å renne inn til sykkel-VM: – Vipps har aldri vært ute for noe lignende

Men sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen er forberedt på at pengestrømmen snart vil avta.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pengeinnsamlingen til inntekt for sykkel-VM har nå dratt inn nærmere 2,7 millioner kroner. Det bekrefter sykkelpresident og VM-sjef Harald Tiedemann Hansen til TV 2.

Likevel er han forberedt på at de snart har nådd et tak.

Vi er forberedt på at det snart vil begynne å avta, men foreløpig ser det veldig bra ut.

– Hvem er det som bidrar?

– Det meste er småbeløp fra privatpersoner, men jeg vet at det har kommet inn noen store beløp fra privatpersoner og noen selskaper, sier sykkelpresidenten.

Han forteller at responsen har vært overveldende.

– Vipps har overhodet ikke vært ute for noe lignende tidligere. De har klart å håndtere transaksjonene, men har hatt litt problemer med rapporteringen, på grunn av vanskelighetene ved å håndtere den enorme tallmengden. Det sier litt om engasjementet som har vært.

Hansen poengterer først og fremst den emosjonelle betydningen dette har for ham og de andre i og rundt sykkel-VM. Samtidig vedgår han at det økonomiske bidraget er svært kjærkomment. Akkurat hvor kjærkomment vil han imidlertid ikke gå nærmere inn på.

– Dette kommer utrolig godt med, det er det ingen tvil om. Engasjementet utgjør i seg selv en forskjell. Over 14 000 har sendt inn penger, og vi har nå nesten samlet inn 2,7 millioner kroner. Det er ingen tvil om at dette utgjør en forskjell økonomisk.

– Ikke sendt søknad om mer penger

Selv om Sykkelforbundet håper å få staten til å dekke deler av det spådde underskuddet, så har Kulturdepartementet fremdeles ikke mottatt noen ny søknad fra forbundet om mer støtte. Det bekrefter sykkelpresidenten også til TV 2.

Vi har ikke sendt noen ny søknad, det kan jeg bekrefte.

– Hvorfor ikke?

– Vi er nødt til å vise totalbildet før vi kan gjøre opp en status. Det vi vet er at vi ikke kommer til å gå med noe fantastisk overskudd, men vi må vite status når det gjelder inntekter før vi kan gjøre noe videre. Det tar dessverre noe tid. Dette er på grunn av våre samarbeidspartnere som må gå gjennom alt sammen først. Vi kommer selvfølgelig til å ligge på for å få dette gjort så fort som mulig, men vi kan ikke gi noen tidsramme på det nå.

– Så det kan fremdeles komme en søknad?

– Når vi har gjort opp status vil vi også få vite mer om hva det hele dreier om. Jeg har ikke lyst til å kommentere hvorvidt vi vil komme med noen søknad før vi har det totale bildet, avslutter Hansen.