Den 42 år gamle kvinnen som er siktet for to drap i Kristiansand, nekter å la seg avhøre.

Politet pågrep kvinnen tirsdag og siktet henne for drap på hennes egen far i 2002 og hennes tidligere kjæreste i 2014. Hun ønsker ikke å forklare seg.

– Hun ønsker ikke å forklare seg. Hun har tidligere vært inne som vitne i forbindelse med dødsfallet i 2014 og har ikke noe mer å si. Det sier hennes forsvarer, Ole Kristian Thrana til TV 2.

– Hun har ingen plikt til å forklare seg så det må vi forholde oss til, sier fungerende påtaleleder Cecilie Pedersen Hille ved Agder politidistrikt.

Politiet ber nå om tips i den spesielle saken.

Interessante tips

Det er ikke kjent hvordan politiet mener faren ble drept.

Politiet kontaktet i går kveld en rekke vitner i kretsen rundt den siktede kvinnen og de to avdøde mennene, som de vil avhøre som vitner rundt de spesielle drapssakene.

I en pressemelding opplyser politiet at de har mottatt det de betegner som interessante tips fra publikum, etter at det ble kjent at kvinnen var pågrepet.

Lukket fengslingsmøte

Kvinnen ble varetektsfengslet med brev og besøksforbud i fire uker onsdag, to av ukene i full isolasjon. Hennes forsvarer, Ole Andreas Thrana, opplyste tirsdag at kvinnen ikke samtykker til fengsling.

Hun fremsto rolig da hun møtte i rettssalen onsdag ettermiddag. Hun satt med en stor strikket genser, og smilte da pressen måtte forlate rettssalen fordi dommeren besluttet at fengslingsmøtet skal gå for lukkede dører.

– Hun stiller seg uforstående til siktelsen og er selvfølgelig preget av denne, sier forsvareren hennes, advokat Ole Andreas Thrana, til TV 2.

Han hadde et kort møte med sin klient sent tirsdag kveld på politihuset i Kristiansand.

Ble ikke obdusert

Faren ble etter det TV 2 erfarer funnet død i et badekar hjemme hos seg selv i mars 2002. Kvinnen har selv omtalt dødsfallet på sosiale medier, og forteller også om det hun hevder var et betent arveoppgjør i etterkant av dødsfallet.

Farens død ble henlagt av politiet som intet straffbart forhold, og liket ble ikke obdusert. Politiet har tatt selvkritikk for at dødsfallet ikke ble etterforsket ytterligere. Sentrale og viktige bevis kan dermed ha gått tapt i det som nå er en drapsetterforskning, 15 år senere.

Siktet for giftdrap på tidligere samboer

Det andre drapet kvinnen er siktet for, skjedde i april 2014. Da ble hennes tidligere samboer, en 67 år gammel etnisk norsk mann, funnet drept på et hotellrom i sentrum av sørlandsbyen. De to har to mindreårige barn sammen.

Obduksjonsrapporten av den tidligere samboeren, som kvinnen har to mindreårige barn sammen med, viste at han døde av forgiftning. Politiet har ikke ønsket å opplyse om hva slags gift mannen døde av.

Etter dette har mistanken mot kvinnen gradvis blitt styrket, og Agderpolitiet har også fått bistand av Kripos i etterforskningen. Det var under etterforskningen av dette drapet at mistanken om at kvinnen også drepte sin egen far i 2002.

– Det var først under etterforskningen av 2014-saken at vi kom på sporet av saken fra 2002. Bakgrunnen for siktelsen i de to sakene ønsker jeg ikke å gå nærmere inn på, sier fungerende påtaleleder Cecilie Pedersen Hille i Agder politidistrikt til NTB.