Man kan få mye moro bak rattet, selv i en bil som ikke koster mer enn 100.000 kroner. Slik som i denne Audi TT-en.
Man kan få mye moro bak rattet, selv i en bil som ikke koster mer enn 100.000 kroner. Slik som i denne Audi TT-en.

Joda – du kan få sportsbil til 100.000 kroner

Det gjelder bare å lete litt smart.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I «Spør Benny»-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei, jeg har sett litt rundt og er litt lost. Jeg ser etter en sportsbil eller en sportslig bil med mye kjøreglede. Det skal være bakhjulstrek eller firehjulstrekk. Drømmebilen er en Audi RS6 med mye plass og kjøreglede/ytelser så det holder.

Finner jo ikke noe lignende i prisklassen, men hovedfokuset er kjøreglede. Jeg har sett på Mazda MX-5 og BMW Z3. Budsjettet er på rundt 100.000,- Men finner ikke andre alternativer, kan du hjelpe meg?

Benny Svarer:

Heisann. Jeg kan i alle fall hjelpe deg på den måten at jeg kan komme med noen andre og forhåpentligvis gode forslag. De to kandidatene du selv har kommet fram til er heller ikke dumme.

Audi TT.
Audi TT.

Den første bilen jeg tenker på her er Audi TT, for det virker jo kanskje som du har en liten forkjærlighet for det merket?

Her kan du få en Audi TT med 225 hk og quattro firehjulsdrift for den prisen du antyder, og godt under det også. Vi snakker fort om en bil som er 13 -15 år gammel, og de har ofte gått langt. Så en grundig teknisk sjekk og en sjekk av bilens historie er definitivt på sin plass. Det gjelder forresten ikke bare den, men alle litt eldre bruktbiler.

Mercedes SLK 2003 modell.
Mercedes SLK 2003 modell.

Audi TT er i alle fall både kjapp, snerten og kjøreglad. Mange synes designet er tøft også.

Ellers er jo de to du selv nevner også veldig gode kandidater. Mazda MX-5 er jo nærmest en liten evighetsmaskin på hjul, men se opp for rust på eldre biler. BMW Z3 er også en kurant klassiker, men med minste motor ikke noen direkte rakett. Den mangler litt av de lekne og presise kjøreegenskapene du får i MX5, men Z3 bærer helt klart preg av å være en noe mer påkostet og velbygd bil enn MX5.

Et annet alternativ er Mercedes SLK, som man også får ganske rimelig. Den oppfattes nok mer som en cruiser enn en hardcore sportsbil, og er en bil som man kanskje også enten elsker eller hater. Den finnes uansett med alt fra ganske slappe motorer til hårete AMG-versjoner, og i mange prisklasser.

Subaru Impreza WRX.
Subaru Impreza WRX.

Om det er en sportsbil kan sikkert diskuteres, men Subaru Impreza WRX er definitivt en morsom bil som heller ikke koster all verden, om du ikke må ha en helt tipp topp strøken. Sjekk også linken under.

Dette er noen tips og innspill fra meg. Så er jeg litt spent på hva du ender opp med til slutt.

Ønsker lykke til i jakten på sportsbil!

Les også: Subaru WRX av de morsomste bruktbilene du kan kjøpe

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

Les også: Nei – oppvarmet garasje trenger ikke være bra for bilen

Video: Sjekk dette råskinnet fra Audi: