BER OM HJELP: Rektor Terje Wold ved Stovner videregående skole kan ikke lenger tilby ansatte og elever et trygt og godt miljø.
BER OM HJELP: Rektor Terje Wold ved Stovner videregående skole kan ikke lenger tilby ansatte og elever et trygt og godt miljø. Foto: FOTO:TORE KRISTIANSEN, VG

Rektor i Oslo-skole slår alarm:

Frykter at elever og lærere kan bli skadet på skolen

Rektor Terje Wold ved Stovner videregående skole er bekymret for elever og ansatte etter en rekke uheldige episoder, med blant annet trusler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rektor på Stovner videregående skole i Oslo, Terje Wold, kan ikke lenger tilby ansatte og elever et trygt og godt arbeidsmiljø.

Det kommer fram i en e-post han nylig har sendt til utdanningsadministrasjonen i Oslo kommune, skriver Dagsavisen.

– Vi har en situasjon ved skolen som vi ikke kan leve med over tid. Jeg kjenner på uro for at elever og lærere kan bli skadet, sier rektoren til avisen.

Flere hendelser

Bekymringsmeldingen er sendt i kjølvannet av en rekke hendelser ved skolen.

I en e-post til de ansatte, som Dagsavisen har fått tilgang til, beskriver rektoren situasjonen slik:

«Utviklingen på skolen etter den første rolige skolestarten har vært svært negativ. Slåsskamper og uro har skapt et stadig dårligere arbeids- og læringsmiljø for ansatte og elever. Til tross for fantastisk innsats fra dere alle har ikke tingene blitt bedre.»

Ifølge Dagsavisen ble det torsdag ettermiddag arrangert et tverrfaglig krisemøte i utdanningsadministrasjonen i Oslo kommune, der flere tiltak ble diskutert.

«Norske tilstander»

Rektorens bekymringsbrev kommer bare en drøy måned etter at blant andre Trine Skei Grande besøkte skolen for å snakke om vellykket integrering, fordi mange av Stovner videregående skoles elever har minoritetsbakgrunn.

Sammen med Skei Grande var rektor Terje Wold, Ståle Økland, forfatter av boken «Norske tilstander», og Sahra Jaber, Sheis Iqbal og Rune Gjelberg som jobber med integrering for Furuset idrettslag til stede på besøket.

– Vi må lære av dem som jobber for å bedre integreringen her. Derfor tenkte jeg at nå reiser jeg til Stovner isteden, sa hun til VG under besøket.

Besøket kom som et motsvar til at Sylvi Listhaug reiste til Rinkeby for å lære om det hun kaller «svenske tilstander».

Tidligere problem

Også ved Ulsrud videregående skole i Oslo har vold, trusler og narkotikabruk preget skolemiljøet. I april skrev rektor David Dunlop et brev overlevert til politikerne i Oslo kommune.

«De ansatte beskriver en lavere terskel for krenkelse og trusler mot de voksne, og noen har opplevd vold fra elever ved Ulsrud og fra besøkende. Personalet har blitt truet både direkte og indirekte», skriver rektoren. , skrev Dunlop i brevet som ble sendt til Utdanningsetaten.

I august ble det kjent at Bjørnholt videregående skole har som den første av sitt slag blant Oslo-skolene innført adgangskontroll for elever og ansatte etter flere episoder med trusler og vold.