MAKTET BARE EN HALVTIME: Timo Werner ble satt ut av Besiktas-fansen.
MAKTET BARE EN HALVTIME: Timo Werner ble satt ut av Besiktas-fansen. Foto: Jan Woitas

Måtte byttes ut etter støy fra motstanderens fans

Kraften fra den tolvte mann ble for stor for tyske Timo Werner i Mesterligaen.

Tilskuernes rolle skal aldri undervurderes. Det fikk Timo Werner (21) smertelig erfare i RB Leipzigs aller første bortekamp i Mesterligaen mot Besiktas.

Fansen satte ut Werner
Den tyrkiske storklubben er kjent for sine ville og støyende tilhengere, og tirsdag utspilte de virkelig sin rolle.

Med et voldsomt spetakkel og piping satte tilskuerne spissen og Leipzig-laget fullstendig ut av spill. TV-bildene viste at 21-åringen ved flere anledninger holdt seg for ørene for å dempe støyen, og heller ikke et sett ørepropper klarte å lindre smertene for Werner.

Halvtimen ut i kampen måtte tyskeren takke for seg og byttes ut som følger av støyen, melder blant andre Bild. Ifølge tyske DW skal Werner ha blitt så svimmel at han ikke kunne fortsette.

Da ledet Besiktas allerede 1-0 etter å ha satt gjestene under et vanvittig press i åpningen av kampen. Ryan Babel leverte det første av to knallharde slag som Leipzig aldri klarte å reise seg fra. Anderson Taliscas 2-0-scoring like før pause sørget for at Besiktas' solide hjemmestatistikk i Europa bare blir bedre og bedre.

– En øredøvende støy
Med fansen i ryggen har ikke Instanbul-klubben tapt på hjemmebane i Mesterligaen og Europaligaen på de ti siste kampene. Det er ingen tvil om at man ikke bare må bekjempe de elleve på banen, men også overvinne den fiendtlige tolvte mann på tribunen om man skal dra hjem fra Istanbul med tre poeng.

Det innrømmer også Leipzig-trener Ralph Hasenhuttl etter møtet med heksegryten Vodafone Park.

– Det er umulig å forberede laget på en atmosfære som denne. Det var øredøvende støy i starten av kampen, og vi ble litt påvirket av det. Vi var ikke gode i de første 20 minuttene i det hele tatt. Men dette var en lærdom for oss. Jeg så hvem jeg kan stole på i tider som dette, sier Hasenhuttl ifølge Four Four Two.

Energidrikk-laget overrasket alle med andreplass i Bundesliga forrige sesong, hvor Werner scoret 21 av lagets 66 mål. For øyeblikket ligger Leipzig på sjetteplass i Bundesliga og har sanket ett poeng, i en av de antatt svakere gruppene, i Mesterligaen. Besiktas topper med full pott foran Porto (tre poeng) og tabelljumboene Monaco og Leipzig.

PS: Tirsdagens kamp i Istabul ble utsatt i tolv minutter da flomlyset på stadionet sluttet å virke i den andre omgangen.