Gjør som Wenche, lag en restemiddag

Wenche har ryddet i kjøleskapet. Hun bruker det hun finner til å lage en deilig eple og sellerigryte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eple og sellerigryte

Dette smaker godt til stekte lammekoteletter, svinekoteletter, kyllingfileter eller fisk.

Det er også en god vegetarrett servert med for eksempel bønner eller linser.

Dette trenger du:

  • 2-3 faste norske epler
  • 4 stilker selleri
  • 8-10 små løk eller 2 store løk , evt. rester av rå grønnsaker (gulrot, squash , paprika eller annet du finner i grønnsakskuffen)
  • 2 ss tomatpure
  • 1 dl eplemost
  • 3/4 ts tørket timian eller ca. 1 ss frisk timian
  • salt, pepper
Foto: Wenche Andersen
Foto: Wenche Andersen

Slik gjør du:

Brun kotelettene, kyllingfileter eller fisk i varm panne 2-3 min på hver side. Dryss på salt og pepper. Trekk pannen vekk fra platen og la kotelettene eller fisken stå og trekke mens grønnsakene tilberedes. Kyllingfileter etterstekes i varm stekeovn på 120 grader i 6-8 min.

Del epler i båter, stilkselleri i biter og rens løk (store løk deles i båter).Surr løken blank i stekepanne med litt av stekefettet fra kjøttet, i 3-4 min, uten å bli brun/ brent. Tilsett epler og stilkselleri og la surre i 1-2 min. Ha i tomatpuré, eplemost og timian og la grønnsakene trekke i 5-6 min. Smak til med salt og pepper.

Legg kjøttet eller fisken over eple og grønnsakspannen og la trekke med i 5-6 min.

Server med kokte eller stekte poteter.