Lacazette-dobbel sendte Arsenal nærmere topplagene

Arsenals sommerkjøp har startet deler av nedbetalingen.

Arsenal – West Brom 2-0:

To mål av sommerkjøpet Alexandre Lacazette sørget for at Arsenal oppskriftmessig vant 2-0 over West Brom mandag kveld.

– Vi visste alt om West Brom før kampen. De var godt organisert, men vår tilnærming til kampen var solid. Alexandre Lacazette ga oss en fantastisk start. Han er en fantastisk spiller og vi er heldig som fikk ham hit. Vi vil gjøre Emirates til et fort og forhåpentligvis vil den gode formen fortsette, sa Arsenals midtbanespiller Aaron Ramsey til BBC Sport etter 2-0-seieren.

– Han blir sterkere i hver kamp. Han har et fantastisk førstetouch og bevegelse. Men han er ung og har nettopp ankommet England. De fysiske kravene i denne ligaen er svært høye, sa manager Arsene Wenger om matchhelten Alexandre Lacazette.

West Brom ble imidlertid snytt for straffespark allerede etter åtte minutters spill.

– Jeg var for langt fra situasjonen og kan derfor ikke si om det var straffe eller ikke. Men dommeren må ta hundrevis av avgjørelser i hver kamp, og jeg mener dagens dommer var solid, sa Ramsey.

West Bromwichs midtbanemann Gareth Barry (36) spilte mandag sin kamp nummer 633 i Premier League og ble dermed historisk med flest kamper i Premier League.

– Det var skuffende, ikke minst etter at vi skapte så mange sjanser i første omgang og i tillegg ble snytt for straffe. Men etter pause så mistet vi litt av tempoet. Det er flott å bli historisk, og jeg var stolt over å være kaptein, men det viktigste er at vi vinner kamper, sa West Broms jubileumsmann Gareth Barry etter kampen.

Seieren sendte London-klubben opp på en foreløpig sjuendeplass på tabellen. Avstanden opp til Manchester-lagene på toppen av tabellen er sju poeng.

– Dagens mann var uten tvil rekordkjøpet Lacazette. Rekordkjøpet leverte varene på Emirates, oppsummerte TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller.

– West Brom var gode i første omgang, og burde ha scoret da. Men Arsenal var helt overlegne i andre omgang, sa TV 2-ekspert Petter Myhre.

West Brom snytt for straffe – så scoret Arsenal
West Brom kom med et skikkelig skremmeskudd da Rodriguez traff stolpen for gjestene etter bare åtte minutter.

Reprisene viste at West Brom-profilen muligens ble snytt for straffe før han traff stolpen.

Storfavoritt Arsenal på sin side traff mellom stengene etter bare 20 minutter. Sommerkjøpet Alexandre Lacazette headet en retur rett i mål fra kloss hold.

I det 37. minutt var West Brom nære 1-1. Nacho Monreal reddet på streken da Rodriguez headet et innlegg rett mot mål.

Arsenal kunne imidlertid puste lettet ut og gå til pause med 1-0-ledelse.

– West Brom burde ha scoret, for de hadde både et skudd i stolpen og måtte se en avslutning bli reddet på streken. Arsenal var heldige som ledet, mente TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller.

TV 2-ekspert Petter Myhre mente dessuten at West Brom ble snytt for straffe før Rodriguez traff stolpen for gjestene etter bare åtte minutter.

– Det var et klart straffespark i forkant. Han burde ikke bli straffet for at han kom seg på beina igjen, sa Myhre i PL-studio.

Etter pause sprudlet Arsenal mer. Lacazette fikk muligheten fem minutter ut i omgangen da han avsluttet fra kloss hold, men West Brom-keeper Foster fikk slått til corner.

Lacazette tok ansvar fra straffemerket
Arsenal styrte det meste, men Wengers menn slet med å omsette sjansene til mål.

I det 65. minutt fikk Arsenal straffespark da Aaron Ramsey ble felt innenfor 16-meteren helt nede ved dødlinjen. West Brom-spillerne protesterte heftig, men dommeren hadde bestemt seg.

Lacazette tok straffesparket og plasserte det iskaldt i hjørnet.

– Det var ikke et soleklart straffespark det der, men dømt er dømt. Det var uansett et sikkert straffespark av Lacazette. Franskmannen har all grunn til å smile bredt, sa TV 2-kommentator etter 2-0-scoringen.

Drøye ti minutter før slutt ble tomålsscorer Lacazette byttet ut til fordel for Olivier Giroud. Franskmannen ble hyllet med stående applaus da han forlot banen.

Wenger sendte samtidig innpå Mesut Özil for Alexis Sánchez i sluttminuttene.

Men flere mål ble det ikke, og Arsenal vant kampen 2-0.

Gareth Barry slo Giggs' PL-rekord
West Bromwichs midtbanemann Gareth Barry (36) spilte mandag sin kamp nummer 633 i Premier League.

Med det satte han ny rekord i antall spilte kamper i ligaen. Barry tok seg forbi Manchester United-legenden Ryan Giggs da WBAs bortekamp mot Arsenal ble blåst i gang mandag kveld.

Før oppgjøret sto begge med 632 kamper i Premier League. Barry tangerte rekorden i 0-0-kampen mot West Ham i forrige serierunde.

Som en gest fra West Brom-manager Tony Pulis fikk 36-åringen bære kapteinsbindet mot Arsenal.

Midtbaneveteranen spilte de 365 første ligakampene for Aston Villa. Siden har han også vært i Manchester City, Everton og nå West Bromwich. Han forlot Everton etter forrige sesong.

Tredje flest kamper i Premier League-historien har for øvrig den tidligere Chelsea-kjempen Frank Lampard. Han stoppet på 609.

Slik startet lagene:

Arsenal: Cech – Mustafi, Koscielny, Monreal; Bellerin, Elneny, Xhaka, Kolasinac – Ramsey, Sánchez, Lacazette.

West Bromwich: Foster – Dawson, Hegazy, Evans, Nyom – Krychowiak, Barry, Gibbs – Livermore, Rodriguez – Robson-Kanu

Dommer: Robert Madley, West Yorkshire