Manchester United finsikter Sarpsborg-juvel: – Kan selges for 50 millioner kroner

UNITED-AKTUELL? Sarpsborgs Krepin Diatta
UNITED-AKTUELL? Sarpsborgs Krepin Diatta Foto: Solum, Stian Lysberg
Manchester United er i ferd med å gjøre alvor av interessen for Sarpsborgs stjerneskudd Krepin Diatta.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United var på plass på Sarpsborg Stadion under oppgjøret mot Odd for å følge Krepin Diatta, ifølge MAX.

– De er her for å følge Diatta, og det er spennende, sa ekspertkommentator Bengt Eriksen under kampen.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen er ikke overrasket over at representanter fra gigantklubben Manchester United har tatt turen til Sarpsborg.

– De har sett ham flere ganger
– Jeg vet at Manchester United har sett Diatta i flere kamper denne sesongen. Om han blir United-spiller til slutt gjenstår jo å se, men det som er sikkert er at når sportsdirektør Thomas Berntsen skal selge Diatta ut av landet så vil det bli for store penger, forteller Jesper Mathisen til TV 2 Sporten.

– Diatta har vokst etter at han kom til Norge og lærer fort. Han er den mest spennende spilleren i Eliteserien. Han har fart, fysikk og teknikk, og det er noe av det de store klubbene ser etter i jakten på nye spillere, poengterer han.

Diatta: – En drøm å spille for United
Diatta selv sier til TV 2 Sporten at det er en drøm for ham å spille for Manchester United.

– Jeg visste ikke at de så meg mot Odd, men jeg er ung og må bare jobbe hardt. Det er en drøm for meg å spille for å spille i de store ligaene, sier han til TV 2 Sporten etter 2-1-seieren mot Odd.

– Er du god nok til å spille for Manchester United?

– Ja, jeg tror det. Det er en drøm for meg, men nå er jeg i Sarpsborg og jeg elsker denne klubben. Så får vi se hva som skjer i fremtiden, svarer han.

Sportslig leder Thomas Berntsen er klar over at Manchester United var tilstede for å finsikte Diatta.

– Det jeg kan si er at det er mange store klubber som følger Diatta. Det var tre store klubber her idag og det er naturlig fordi han er den mest spennende unge spilleren i Eliteserien, sier Berntsen til TV 2 Sporten.

– Klarer dere å beholde ham her neste sesong?

– Det er litt usikkert, men det er enda større aktivitet i sommervinduet enn i januar. Så kanskje kan vi beholde ham til sommeren, svarer Berntsen, som er fullstendig klar over at Sarpsborg sitter på en juvel i 18-åringen.

– Klubbene som er ute etter ham er klubber med stor lommebok. Han vil koste mye penger, det er ingen tvil om det. Vi sitter med gode kort på hånden og han kommer til å bli bedre og bedre og stige i verdi om han holder seg skadefri og fortsetter utviklingen, svarer den sportslige lederen.

– Kan selges for 50 millioner
TV 2-ekspert Jesper Mathisen minner om at Diatta fremdeles bare er 18 år.

– Om han klarer å spille seg til en kontrakt i Manchester United er jo usikkert, men at Diatta om noen år spiller i en større klubb i Europa, det er jeg ikke i tvil om, fastslår han.

– Hvor mye kan Sarpsborg forvente å selge Diatta for om unggutten fortsetter utviklingen?

– Det har jo vært snakk om store summer tidligere, og i sommer avviste jo Sarpsborg et bud på 20 millioner kroner fra en klubb i Europa på ham. Jeg tror at Sarpsborg kan forvente å selge Diatta for minimum 40-50 millioner kroner i fremtiden, svarer eksperten.

– All mulig honnør til Thomas Berntsen
Jesper Mathisen understreker samtidig at det er flere klubber enn Manchester United som har vist sin interesse for Sarpsborg-juvelen.

– Hvis flere klubber legger inn bud, kan Thomas Berntsen bare lene seg tilbake under budkrigen. Han har funnet en kjempediamant i Diatta. Thomas Berntsen skal ha all mulig honnør for å ha hentet ham til Sarpsborg og kan virkelig ha skutt gullfuglen her, mener Jesper Mathisen.

Lik TV 2 Sporten på Facebook