Sarpsborg  20170925.
Sarpsborg 08s Ole Jørgen Halvorsen jubler over sin 1-0 scoring på straffe under eliteserien i fotball mellom Sarpsborg 08 og Odd på Sarpsborg stadion mandag kveld.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Sarpsborg 20170925. Sarpsborg 08s Ole Jørgen Halvorsen jubler over sin 1-0 scoring på straffe under eliteserien i fotball mellom Sarpsborg 08 og Odd på Sarpsborg stadion mandag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

Sarpsborg overtok sølvplassen etter sliteseier mot Odd

Sarpsborg 08 gjorde jobben hjemme mot Odd og festet grepet om sølvplassen i Eliteserien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sarpsborg 08 – Odd 2-1 (1-0):

Sarpsborg 08 kontrollerte mandag inn til en 2-1-seier mot Odd.

Ole Jørgen Halvorsen og Kristoffer Zachariassen scoret for Sarpsborg, mens gjestenes reduseringsmål ble satt inn av Elbasan Rashani.

– Jeg synes vi gjorde en solid 1. omgang og ledet fortjent til pause. Da vi fikk inn 2-0 trodde jeg kampen var avgjort, men Odd kjempet seg tilbake. Så slik kampen endte opp så er jeg glad for tre poeng til oss, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til TV 2 Sporten etter seieren.

– Har dere mulighet til å utfordre RBK om gullet?

– Da må vi vinne mot dem i neste serierunde. Det er ikke umulig, men da må vi ha en topp, topp kamp og Rosenborg må slippe seg ned, svarer Bakke.

Etter seieren overtok blåtrøyene andreplassen på tabellen. Avstanden opp til den suverene tabellederen Rosenborg er imidlertid ni poeng.

– Det skulle bare mangle at vi var bedre nå enn mot Sarpsborg i cupen. Det er surt, for vi gjorde en bra kamp. Vi var på høyde med dem, og skapte nok sjanser mot slutten til å ta med oss tre poeng. Jeg synes vi er i god form, men mangler flyt, sa Odds Steffen Hagen til TV 2 Sporten etter kampslutt.

Halvorsen straffet Odd
Etter en jevnspilt start på kampen overtok etterhvert Sarpsborg mer og mer av spillet.

I det 30. minutt gikk Tobias Heinz i bakken i en duell med Martin Broberg, og Sarpsborg fikk straffespark.

Ole Jørgen Halvorsen lekte inn 1-0-ledelse til Sarpsborg 08 fra straffemerket. Det var Sarpsborgs første straffemål på over ett år i Eliteserien.

– Det var litt sommerfugler i magen, men det gikk bra. Vi spilte en brukbar match. Odd gjorde det vanskelig for oss og lå lavt, sa Sarpsborgs målscorer Ole Jørgen Halvorsen til MAX.

– Vi er ikke et lag som spiller på resultat og prøver å legge oss bakover, sa trener Geir Bakke.

Odds Martin Broberg mente dommeren aldri burde blåst straffe.

– Jeg bare hoppet opp, og jeg synes ikke det var straffe. Men jeg har ikke sett situasjonen i reprise, sa Odds Martin Broberg om straffesituasjonen.

Straffescoringen sørget uansett for at hjemmelaget kunne gå til pause med 1-0-ledelse.

Rett opp i 2-0
To minutter etter pause scoret Sarpsborg igjen. Kristoffer Zachariassen stupheadet innlegget fra Amin Askar vakkert i mål, og doblet blåtrøyenes ledelse.

Men bare fire minutter reduserte Odd på dødball. Elbasan Rashani headet inn et corner rett i mål, og ga gjestene nytt håp.

Odd skapte flere store sjanser til å utligne, og i det 63. minutt fikk Elbasan Rashani en eventyrlig dobbeltmulighet. Etter litt klabb og babb i feltet fikk Sarpsborg avverget til corner, som endte ut i ingenting.

Odd fikk aldri inn 2-2-målet, og dermed vant Sarpsborg 2-1 og overtok sølvplassen på tabellen.

United på plass
Manchester United var på plass på Sarpsborg Stadion for å følge Krepin Diatta i kampen mot Odd, ifølge MAX.

– De er her for å følge Diatta, og det er spennende, sa ekspertkommentator Bengt Eriksen under kampen.

Les mer om interessen for Diatta her.

Slik startet lagene:

Sarpsborg 08 (4-4-2): Kristiansen – Askar, Jørgensen, Rosted, Thomassen – Halvorsen, Polsen, Lund Nielsen, Zachariassen – Mortensen, Diatta.

Odd (4-3-3): Rossbach – Ruud, Semb, Hagen, Grøgaard – Hussain, Samuelsen, Berg – Riski, Haugen, Rashani.

Dommer: Rohit Saggi, SBK Drafn