Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag sier den nordkoreanske utenriksministeren at Trumps uttalelser gir Nord-Korea all rett til å skyte ned amerikanske krigsfly – selv om de befinner seg utenfor landets luftrom.

– Trump hevdet at vår ledelse ikke kommer til å finnes særlig lenge. Han erklærte krig mot vårt land, sier utenriksminister Ri Yong Ho.

Uttalelsen ble gitt til journalister utenfor hotellet han bor på i New York, der han er for å delta på FNs hovedforsamling.

Det Hvite hus har svart på uttalelsene til Yong Ho, og kaller det absurde.

– Vi har ikke erklært krig mot Nord-Korea, og det er faktisk bare absurd, sier pressesjef ved Det hvite hus, Sarah Sandes på en pressebrief mandag.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters opplyser Pentagon mandag at Trump «vil få muligheter» til å håndtere Nord-Korea, dersom det kommunistiske regimet fortsetter med provokasjonene. Det uttaler oberst i Pentagon Robert Manning.

Intens ordkrig

Det var i helgen av Donald Trump igjen gikk hardt ut mot Nord-Korea. Han uttalte blant annet at Nord-Korea trolig ikke ville eksistere så mye lenger.

På Twitter skrev Trump at han hadde lite til overs for landets utenriksminister, som talte i FN lørdag.

– Hørte akkurat Nord-Koreas utenriksminister snakke i FN. Hvis han gjengir tankene til lille rakettmann, så vil de ikke eksistere mye lenger, skriver han.

Det var etter at utenriksminister Ri Yong Ho beskrev Trump som sinnsforvirret og stormannsgal fra talerstolen.

– Det er Trump som er på selvmordstokt. Hvis amerikanske sivile liv går tapt på grunn av hans selvmordstokt, vil Trump holdes ansvarlig for det, sier Ri Yong Ho .

– Trump er den største trusselen mot internasjonal fred og sikkerhet i dag. På grunn av hans manglende grunnleggende kunnskap, prøver han å fornærme landet mitt ved å sammenligne det med en rakett. Ved å gjøre det har han imidlertid gjort en feil som det er umulig å rydde opp i. Truslene hans om å totalt tilintetgjøre landet vårt har gjort vårt missils besøk til hele USAs fastland desto mer uunngåelig, fortsatte han.

Like før Ri Yong Ho gikk opp på talerstolen i FN lørdag, sendte Pentagon ut en pressemelding om at amerikanske bombefly har flydd nær grensen til Nord-Korea. Flyene, som er av typen B-1B, fløy fra basen på øya Guam. De ble flankert av amerikanske og japanske jagerfly.

– Hensikten er å understreke hvor alvorlig USA ser på Nord-Koreas uansvarlige oppførsel», skrev Pentagon i en pressemelding.