Frigir navn på de tre omkomne i Troms:

Bilen med de omkomne var i motsatt kjørefelt

Kvænangen kommune er i sorg etter ulykken i Storfjord i Troms søndag.

TRE OMKOM: Luftambulanse fraktet skadde fra ulykkesstedet i Troms. Fire ble skadd, og tre omkom i ulykken Foto: Hallgeir Namak
TRE OMKOM: Luftambulanse fraktet skadde fra ulykkesstedet i Troms. Fire ble skadd, og tre omkom i ulykken Foto: Hallgeir Namak

– Etterforskningen viser at bilen med de nå omkomne havnet i motsatt kjørefelt, sier politiadvokat i Troms politidistrikt, Mari Marstrander, til NTB.

Utover dette er hendelsesforløpet fremdeles uklart. Politiadvokaten opplyser at det er begjært obduksjon av bilføreren og undersøkelse av bilen. I tillegg skal politiet avhøre vitner og følge opp fornærmede og pårørende.

Frigir navn

Politiet opplyser mandag at det var Eldbjørg Alise Jonassen (61), Bjørnar Jonassen (63) og Ester Mortensen (85) som mistet livet i frontkollisjonen. Alle tre var fra Kvænangen kommune.

I tillegg ble fire personer sendt til sykehus med mindre skader.

– Det er tre umistelige innbyggere som er borte, sier ordfører i Kvænangen kommune, Eirik Losnegaard Mevik, til NTB.

Ulykken er den verste som har skjedd i Troms på fem år. Mevik sier lokalsamfunnet reagerer med stor sorg, og mandag kveld klokken 19 åpner Burfjord kirke i Kvænangen dørene.

– Her kan innbyggerne samles og gi hverandre en klem. Det er mange som er berørt, sier Mevik.

Det vil sannsynligvis bli en minnemarkering i kommunen onsdag.

Fire til sykehus med mindre skader

En trafikketterforsker fra politistasjonen i Tromsø arbeidet søndag kveld sammen med en person fra ulykkesanalysegruppa i Statens vegvesen på ulykkesstedet, 8 kilometer nord for Hatteng, skriver Nordlys.

Fire andre personer ble sendt til Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø med luftambulanse. De ble ikke alvorlig skadd, men ble liggende til observasjon på sykehuset til mandag.

(©NTB/TV 2)