Conte: – Jeg savner Italia og har hjemlengsel

Chelseas suksessmanager Antonio Conte innrømmer at han ikke har planer om å bo lenge i England.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Italias tidligere landslagssjef Antonio Conte skrev i sommer under på en ny toårskontrakt med Chelsea, og røpet at han hadde planer om å bo lenge i utlandet.

Nå har Conte gjort helomvending.

I et intervju med Radio Anch'io Sport sier Chelsea-sjefen nå at han har hjemlengsel og ønsker å returnere til Italia.

– Jeg har ingen planer om å bo i utlandet i lang tid. Jeg savner Italia, det er det ingen tvil om, sier Conte, ifølge Sky Sports News.

– Å være trener er en midlertidig jobb
Conte, som tidligere ledet Juventus til tre Serie A-titler i hjemlandet, hevder det å være fotballtrener kun er å være «midlertidig ansatt».

– Kina? Nei, der vil jeg ikke. Bundesliga? Det er alltid vanskelig å spå fremtiden. La oss bare si at det å være trener er å være midlertidig ansatt en plass, konkluderer manageren, før han slår fast:

– Alt avhenger av resultatene dine som trener og lidenskapen til å gjøre det beste du kan. Det handler om å finne et passende prosjekt, og et riktig prosjekt å fortsette med. Men at jeg savner Italia, det er fakta.

Spår knalltøff kamp om ligatittelen
Selv om Conte åpenbart savner støvellandet, gjør han det klart at det er Premier League kanskje er verdens tøffeste liga.

– Premier League? Denne sesongen vil bli enda mer vanskelig fordi begge Manchester-klubbene er tilbake, og vi har også Tottenham med i tittelkampen. Og så må vi ikke glemme Liverpool og Arsenal heller, konkluderer Conte.

Han tviler på om Chelsea har muligheten til å vinne Mesterligaen denne sesongen.

– Når det gjelder Mesterligaen så må vi få inn et par nye spillere for å heve kvaliteten i laget vårt. Vi fikk ikke en enkel gruppe, men ønsker å gjøre det bra. Vi ønsker å unngå å møte noen italienske lag i sluttspillet, oppsummerer han.

Conte ledet Chelsea til Premier League-tittelen og FA-cupfinalen forrige sesong. I FA-cupfinalen ble det imidlertid nederlag mot Arsenal.

Førstkommende helg møter Antonio Conte og Chelsea Premier League-leder Manchester City. Kampen sendes på TV 2 Premium og TV 2 Sumo fra kl. 18.30.