BLE KNUST I TVEKAMP:

Vidar etter Farmen-nederlaget: – Bedritent

FLOSTERØYA (TV 2): Det var en skuffet Vidar Helseth (38) som måtte forlate Farmen søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag kveld var det duket for sesongens andre Farmen-tvekamp på TV 2.

Tingplassen ved havgapet utenfor Sandvika gård var nok en gang rigget for kamp – denne gangen i et øsende regnvær.

Barnehageonkelen Vidar Helseth (38) møtte skogdrifteren og bonden Halvor Sveen (47) til sleggekamp – en tvekamp Geir Magne Haukås (46) beskrev som «David mot Goliath».

Kampen gikk ut på å være førstemann til å slå ned fem store nagler i en trestokk.

– Jeg tror Halvor har en stor fordel her. Men Goliath tapte en kamp mot David ... Her handler det om å ha tro, og å ha det mentale på plass. Har man ikke det, så ryker man, sa Geir rett før tvekampen.

Satte ny rekord

Men det var nok ikke bare tro som skulle til denne gangen. Vidar gøyv på med hardtslående, tunge slag, men Halvor var nådeløs.

Kun 40 sekunder ut i kampen ropte Halvor «FERDIG!». Med det satte han ny rekord i slegge, da han slo den forrige rekorden på 48 sekunder. Den forrige rekorden satte Oddvar Jenssen i 2016.

Vidar hadde kun satt tre av fem nagler i stokken da Halvor var ferdig, og måtte skuffet forlate gården.

– Dette er bedritent! Det er skikkelig dritt, utbryter Vidar i intervjuet med TV 2, som du kan se i klippet øverst i saken.

SLEGGET FOR HARDE LIVET: Men det holdt ikke for Vidar Helseth (38) denne gangen, så han måtte forlate gården etter tvekampen mot Halvor Sveen (47). Foto: Alex Iversen / TV 2
SLEGGET FOR HARDE LIVET: Men det holdt ikke for Vidar Helseth (38) denne gangen, så han måtte forlate gården etter tvekampen mot Halvor Sveen (47). Foto: Alex Iversen / TV 2

– Valgte den tøffeste bjørnen

– Det var ikke overraskende, for jeg valgte en kamp mot den tøffeste bjørnen som er her. Så jeg er ikke overrasket, men veldig skuffet. Det er folk her som jeg hadde lyst til å bli bedre kjent med.

– Halvor anses som en av de aller vanskeligste å slå i en tvekamp. Hvorfor valgte du han?

– Jeg hadde ambisjoner og et ønske om å komme hele veien. Jeg er ikke typen til å snike meg rundt i skyggene, jeg er ikke typen til å sette andre opp mot hverandre for å ta han. Jeg visste også at ingen andre vil kunne ta han. Så hvis jeg skulle bli igjen til slutt, så måtte jeg møte han. Da tenkte jeg at det var like greit å møte han nå, som i siste uke, sier Vidar.

Midt under intervjuet innser Vidar at han har sviktet en av de andre deltakerne, noe han tar svært tungt. Se hva som tynger han i klippet til høyre.

Uflaks med Mats som storbonde

Vidar er overbevist om at det var veldig uflaks for han at akkurat Mats Beylergaard Brennemo (28) var storbonde denne uka.

– Jeg har hatt en veldig god tone med alle andre enn Mats. Jeg er ganske trygg på at jeg aldri ville vært førstekjempe dersom det var en annen som var storbonde. Vi kommer fra vidt forskjellige planeter, og opererer ikke på samme premisser. Jeg tror han derfor bare valgte meg fordi han kjente meg minst, sier Vidar.

– Hvis han hadde et mål om å vinne, så hadde han ikke valgt meg. Jeg har ligget veldig lavt, så for konkurransens del, er det andre som ville vært mer naturlig å velge, sier han.

BAMSEKLEM: Vinneren Halvor Sveen (47) gir Vidar Helseth (38) en god bamseklem etter seieren. De to kom godt overens på gården, og det var vemodig at en av dem måtte dra. Foto: Alex Iversen /TV 2
BAMSEKLEM: Vinneren Halvor Sveen (47) gir Vidar Helseth (38) en god bamseklem etter seieren. De to kom godt overens på gården, og det var vemodig at en av dem måtte dra. Foto: Alex Iversen /TV 2

Frykter Geirs spill

I tillegg til Mats likegyldige holdning på gården, er det en annen ting som irriterer Vidar: Nemlig Geirs måte å oppføre seg på.

– Geir spiller et veldig høyt spill. Han har vært veldig tett på meg etter at jeg ble valgt til førstekjempe, og han har kommet med mange innspill og forsøkt å påvirke valget av andrekjempe. Han har helt klart flere sider. Jeg tror han har gjort et grundig forarbeid før Farmen, så det er helt tydelig at han ønsker å vinne hele greia. Likevel så prøvde han å overbevise meg om at han hadde tenkt seg hjem i uke seks, og at vi derfor kunne lage en avtale, sier Vidar.

Men å inngå slike avtaler, er uaktuelt for Vidar:

– Jeg generelt holdt meg utenfor slike spill og allianser. Det har en tendens til å slå tilbake på deg, og jeg liker å delta i et mye mer åpent og ærlig spill. Jeg har ikke knyttet allianser, men fått noen gode vennskap, sier Vidar.

Geirs utspill skaper reaksjoner

Geir har forsøkt å overbevise de andre om at det ikke finnes gode vennskap på Farmen, og at man uansett kan bli dolket i ryggen.

– Geir har vært veldig påståelig om at vennskapene her inne på gården kun er nyttevennskap, og det er mange av oss som reagerer på det. Men jeg tror han skal være forsiktig – det blir fort en stemning for at de andre vil bli kvitt han. Han har fått beskjed om å roe seg ned, så han burde nok gjøre det, sier Vidar.

Nå er konkurransen over for Vidar sin del, men han skal tilbake til gården når finalen skal gå av stabelen. Da har han to klare vinnerfavoritter:

– Hvis jeg må velge én vinner, så må jeg sjonglere mellom Halvor og Kristian. Da tror jeg kanskje at jeg ender opp med å sette pengene mine på Halvor, sier Vidar.

I forrige uke var det Line Suomalainen (55) som måtte forlate gården. Etter at Thale Myhre (24) trakk seg tidligere denne uka, er det nå elleve personer igjen på gården.

Se Farmen på TV 2 mandag, onsdag og søndag, eller når du vil på TV 2 Sumo.