Kjempet om vm-gull etter usportslig manøver:

Her fanger tv-kameraene VM-jukset - treneren legger seg flat

Italiensk stortalent fikk klatrehjelp av bil - så kjempet han om VM-gull.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Italienske Gianni Moscon (23) ble disket under søndagens VM-fellesstart i Bergen.

Se hva som skjedde over!

Stortalentet, som til daglig sykler for Team Sky, var involvert i en velt drøy 34 kilometer før mål, men på utrolig vis kom han seg tilbake i tetkampen.

Det viste seg imidlertid kjapt at det ikke var noe mirakel som var årsaken til at han fikk opp farten.

Tv-kameraene fanget opp hvordan han i flere sekunder holdt fast i den italienske følgebilen på vei opp Løbergsveien, og slik kom seg mye raskere opp i feltet igjen.

Det gjorde at Moscon ble disket fra 29. plassen sin.

– Jeg tar fullt ansvar
Treneren til det italienske landslaget, Davide Cassani, tar på seg skylden.

– Jeg gjorde en feil, Moscon hadde ingenting med det å gjøre. Jeg tar fullt ansvar. Det var et fall, men han var i stand til å komme seg opp igjen. Da ga jeg ham flasken, sier han til italienske Eurosport.

– Det er slike ting som skjer under ritt, men jeg lover jeg ikke vil gjøre det igjen, sier Cassani.

Kunne blitt avgjørende
Jukset kunne ha spilt en avgjørende rolle i medaljekampen.

Da Julian Alaphillippe gikk til med en drøy mil igjen, var det Moscon som klarte å følge franskmannen. De to lå i tet i flere kilometer og jaktet på VM-gullet, og da de ble kjørt inn kunne Moscon ha hjulpet Matteo Trentin til VM-medalje. Det ble imidlertid kun den sure fjerdeplassen på den italienske spurteren.

Selv etter landeveisrittets mest usportslige opptreden, mener den italienske landslagstreneren at hans gutter hadde fortjent bedre.

– Det italienske laget fortjente en medalje slik de kjørte, de var gode alle sammen. Trentin tok nesten medaljen som han og hele laget hadde fortjent, mener Cassani.

Gianni Moscon var for øvrig i knallform under VM. Han ble nummer seks på tempoen og fikk med seg en bronsemedalje på lagtempoen. Han ble også italiensk mester på tempo i juni, og har flere sterke resultater denne sesongen.

I Norge er han også kjent for å ha vunnet Arctic Race i 2016.

I rasismetrøbbel
Men han har også vært i hardt vær tidligere denne sesongen. Team Sky suspenderte ham i seks uker etter at han skal ha sagt noe rasistisk til FDJs Kevin Reza under Tour de Romandie.

Moscon fikk også en formell advarsel, måtte gå på et anti-rasismekurs og fikk beskjed om at dersom oppførselen gjentar seg så vil han få sparken.