Takker for støtten etter skrekkvelten

Joni Kanerva (22) blir trolig skrevet ut fra Haukeland universitetssykehus onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den finske rytteren Joni Kanerva ligger fortsatt på Haukeland universitetssykehus i Bergen etter å kollidert med en følgebil på herrenes U23-fellesstart i VM. 22-åringen suste inn i rekkverket etter sammenstøtet og ble liggende på asfalten.

Se den fryktelig kollisjonen til Kanerva i videovinduet øverst!

Overfor TV 2 opplyste den finske laglederen Kjell Carlström fredag at tilstanden til Kanerva var stabil. Den unge rytteren pådro seg kutt i ansiktet, brukne ribbein og kragebeinbrudd.

Nå får TV 2 bekreftet at han etter planen blir liggende på Haukeland til onsdag. Det skal være snakk om flere brudd enn først meldt for finnen.

– Formen blir stadig bedre, og jeg må få takke for støtten. Det betyr mye for meg, skriver Kanerva i en tekstmelding til TV 2.

Den finske U23-mesteren fra 2016 fikk støtte på Twitter av den Quick-Step Floors-stjernen Dan Martin, som mener føreren av følgebilen må straffes for sammenstøtet. Joni Kanerva har selv «retweetet» meldingen fra iren.

Saken ligger nå på politiets bord. Arrangøren Bergen 2017 er ikke kjent med hvem som var fører av følgebilen. Kanerva sier til TV 2 at Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) blir informert om skadene av Haukeland universitetssykehus.

De norske rytterne hadde ikke fått med seg ulykken etter målgang før TV 2 viste dem bildene.

– Det er ikke bra i det hele tatt. Det er kaos i bilkøen. Det var helt klart ikke gjort med vilje, vil jeg tro. Det er fort gjort, men det skal selvfølgelig ikke skje, sa Rasmus Fossum Tiller.

Susanne Moldestad stod like ved og filmet ulykken. Hun sa til TV 2 at det var skremmende å se det på nært hold.

– Han hadde kramper i det ene beinet etter at han falt. Mange folk kom til og det var masse blod. Ambulansen kom fort til for å hjelpe ham. Jeg begynte å skjelve veldig. Jeg tenkte, hva skjedde nå? Man skjønte ikke helt hva som hadde skjedd, sa Moldestad.