FOLKEFEST: Alexander Kristoff måtte bite i asfalten og ble nummer to på fellesstarten, men rekordmange benket seg for å se nordmannen ta sølv på oppløpet.
FOLKEFEST: Alexander Kristoff måtte bite i asfalten og ble nummer to på fellesstarten, men rekordmange benket seg for å se nordmannen ta sølv på oppløpet. Foto: Jonathan Nackstrand

TV 2 satte ny sykkel-seerrekord

Over 800.000 så Alexander Kristoff vinne sølv i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På det meste fulgte over 800.000 seere den dramatiske fellesstarten i VM på TV 2 søndag. I snitt fulgte 364.000 seere hele rittet på TV 2.

Det overgår alle tidligere rekorder fra Tour de France på kanalen, som har samlet rundt 600.000 seere på det meste.

– VM har vært et eventyr. Åtte dager med stor idrett og om mulig enda større publikumssport. Vi er de fantastiske tilskuerne i Øygarden, Sund, Fjell, Askøy og Bergen en stor takk skyldig. De skapte magiske TV-bilder, sier TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen.

I snitt fulgte 364.000 seere den ni timer lange sendingen søndag, og på det meste under den dramatiske innspurten var det 805.000 seere som fulgte sendingen.

– TV 2s mål var å behandle hver konkurranse, rytter, nasjon og sted på kartet med respekt og begeistring. Jeg er stolt over måten vi formidlet VM på - nasjonalt og internasjonalt. Denne måneden fyller TV 2 25 år. Vi kunne ikke fått en bedre jubileumsgave enn å få lov til å være en del av denne festen. Takk til alle som bidro - og takk til alle som så på, sier Vegard Jansen Hagen.

I tillegg var VM en folkefest i hele bergensregionen. Det anslås at rundt 20.000 var samlet i laksebakken søndag, i tillegg til rundt 100.000 i gatene i Bergen samlet.