NY JOBB: Odd-Bjørn Hjelmeset er ny idrettssjef i Norges Skiskytterforbund.
NY JOBB: Odd-Bjørn Hjelmeset er ny idrettssjef i Norges Skiskytterforbund. Foto: Norges Skiskytterforbund

Hjelmeset ny skiskyttersjef

Odd-Bjørn Hjelmeset erstatter Morten Aa Djupvik, men skal ikke blande seg inn i det sportslige i OL-sesongen.

Morten Aa Djupvik trakk seg som idrettssjef i Norges Skiskytterforbund, og kort tid senere ble han presentert som ny HR-manager i fotballklubben Start.

Odd-Bjørn Hjelmeset blir Djupviks etterfølger, men får hjelp av Per Olav Botnan denne sesongen. Den tidligere langrennsprofilen ble presentert på en pressekonferanse i formiddag.

– Mangefølelsen sa at det er dritkult å få være med på det sportslige og kommersielle i Norges Skiskytterforbund, sier 45-åringen til TV 2.

Han får ikke ansvaret for det sportslige før etter OL i februar. Han skal jobbe med kommersielle oppgaver frem til det.

– Jeg var veldig klar på ikke å legge meg bort i sportsdelen før OL. Idrettsutøvere trenger roen de kan få. De har gjort en god jobb, så da har jeg ikke lyst til å være et forstyrrende element, men jeg har veldig lyst til å være med og lære om skiskytternes hverdag, sier Hjelmeset.

– Da Djupvik gikk inn i denne stillingen, fortalte han at det er utrolig stor forskjell på langrenn og skiskyting når de skulle være på det administrative på blinker og sekunderinger, så det blir greit å få med seg Per Arne, og så skal det kommersielle ivaretas, sa han på pressekonferansen.

Norges Skiskytterforbund har mistet Statkraft som en viktig sponsor, og har flere viktige avtaler som som ikke er fornyet ennå.

– Potensialet i norsk skiskyting er enormt stort, så dette bør vi greie å få til, men nå kommer jeg fra den andre siden, som sponsorsjef i Bama, og jeg har vært med å prute på avtaler. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgaven med norsk skiskyting. Man skal aldri være for sikker, men jeg er opptatt av samarbeid og en sponsoravtale skal utnyttes av begge. Samarbeidsavtaler skal vi ha også i fremtiden, sier Odd-Bjørn Hjelmeset.

Botnan har tidligere vært idrettssjef i Norges Skiskytterforbund i flere år.

– Jeg har hatt mine år som idrettssjef og trappet ned litt, men det ble en spesiell situasjon med Morten som ga seg. Det er en spennende sesong og jeg kjenner sporten godt. Jeg har vært tett på de to siste årene, og vært med i verdenscupen, så det blir ikke noe nytt. Vi har hatt diskusjoner, og den beste løsningen er den vi har kommet frem til, så det ikke kommer inn noen helt nye i en OL-sesong, sier Botnan til TV 2.

Utviklingssjefen har tro på Hjelmeset i Skiskytterforbundet.

– Jeg tror viktig å få en mann inn som kan både sport og litt den andre siden med marked og media. Han blir en bra mann fremover med reforhandlinger av avtaler som har vært og kanskje kommer det nye. Det er bra å få tyngde på den biten. Han er mer ubeskrevet blad for skiskyting, men kan mye langrenn. Han blir med meg ut og lærer det som skjer i verdenscup-sirkuset, men det kan han lære. I tospann skal vi få til dette, sier Botnan.