– Nesten bedre å bli nummer tre og ikke ha en sjanse

Alexander Kristoff har ikke rukket å svelge skuffelsen over å ha tapt VM-gullet på målstreken i Bergen.

Alexander Kristoff spurtet inn til VM-sølv i Bergen søndag, kun slått av Peter Sagan på målstreken. TV 2 møtte Stavanger-syklisten på Sola lufthavn dagen derpå.

– Det er som jeg sa i går; det er surt, men det var Sagan som var best i går, og da ble det sølv. Da må jeg innse at det er det jeg sitter igjen med, sier Kristoff, som melder at han var selvsikker før spurten.

Se den nervepirrende avslutningen på VM-fellesstarten i videovinduet øverst!

– Jeg følte meg bra, men det gjorde Sagan også. Det var ingen andre enn ham som hadde en sjanse. Det var mange gode ryttere der, Michael Matthews, Matteo Trentin og Fernando Gaviria. Sånn sett er det bra at jeg er nå nær, men det er derfor det er ekstra surt.

– Da er det nesten bedre å bli nummer tre og ikke ha en sjanse. Nå som jeg hadde en sjanse, så er det surt, sier han.

– Kunne du gjort noe annerledes?

– Jeg kunne vært litt lengre bak i spurten, men det er en risiko. Hadde det vært en annen enn Sagan på hjulet mitt, hadde jeg tatt det. Sagan visste det var et lurt sted å være, men jeg trodde at Trentin var der, for han hadde jeg presset bort fra eget opptrekk, sier Alexander Kristoff.

Edvald Boasson Hagen ble av de fleste utpekt som Norges sterkeste kort, men rudsbygdingen var ikke med da medaljene skulle deles ut.

– Det var ikke så mye snakk om meg, men jeg var nevnt. Løypen passet bra, men det var på kanten. Det er ofte veldig bra hvis jeg klarer det, og jeg klarte den siste runden. Det er dumt at Sagan er så sterk som han er, men det visste jeg. Jeg har vunnet mot ham i spurter, men han har slått meg også, sier Kristoff, som mener landsmannen så sprek ut underveis.

– Vi hadde litt forskjellige oppgaver. Han kjørte sterkt og så bra ut, så jeg var overrasket over at han stivnet. Når du først får det i en bakke, er det vanskelig å få vekk syren når du går etter et angrep. Da ble det som det ble. Vi hadde to kort å spille på, og det ble meg til slutt, men det kunne like gjerne vært meg som stivnet, mener han.

Katusha Alpecin byttes ut med UAE Team Emirates for Kristoff neste sesong.

– Det blir ikke så mye endring på planene. Jeg blir eldre og eldre, så jeg må holde meg på nivå. Jeg tviler på at jeg blir sterkere, men jeg må prøve å holde på så godt jeg kan utøver 30-årene. Jeg har følt meg litt dårligere de siste årene, men jeg får håpe på en oppsving, sier Kristoff med et smil.