TV 2-ekspert tar selvkritikk etter Kristoffs sølv

– Vi har avskrevet ham litt. Det må vi aldri mer gjøre, sier Mads Kaggestad.

Alexander Kristoff kronet sykkel-VM i Bergen med et norsk VM-sølv på den avsluttende fellesstarten søndag.

Det til tross for at de fleste hadde Edvald Boasson Hagen som den største norske favoritten i løypen, mye på grunn av den «laksebakken» opp Landåslien som måtte forseres hver eneste runde.

TV 2-ekspert Mads Kaggestad hadde Boasson Hagen på sitt VM-managerlag, og hans far og ekspertkollega Johan hadde Edvald som én av sine fire største favoritter.

– Jeg ble litt overrasket over Kristoff, jeg må innrømme det. Jeg trodde jo at dersom han var med over toppen så ville han ha en sjanse, men om han var der trodde jeg Edvald også skulle være der, sier TV 2-ekspert Dag Otto Lauritzen.

Selv om man ikke omtalte Kristoff som sjanseløs, tar yngstemann Kaggestad selvkritikk etter rittet.

– Jeg syns vi har avskrevet Kristoff litt inn mot VM. Det syns jeg vi aldri mer skal gjøre i et mesterskap hvor han sier at dette passer ham, sa Kaggestad i TV 2-studio etter at Kristoff hadde sikret sølvmedaljen.

Se spurten som ga norsk VM-sølv i videovinduet øverst.

Viste spisskompetanse

Han peker på at selv om de store seirene har manglet i stort monn i 2017, har nordmannen levert jevnt og trutt resultater, også på de tunge og lange rittene.

I tillegg er han litt offer for sin tidligere suksess.

– Han ble firer i Milano-San Remo og fem i Flandern. Det er bare det at han ikke har vunnet så mye, men egentlig har Kristoff hatt en veldig bra og solid sesong. Nå er han under et så stort press at dersom han ikke vinner, så er det bare gull som glitrer, sier Kaggestad.

I realiteten var nordmannen den eneste som utfordret Peter Sagan. Kristoff åpnet spurten og ledet an, men den slovakiske superstjernen ble for sterk med noen få centimetere.

Ingen av de andre var i nærheten, heller ikke bronsevinner Michael Matthews.

– Det viser hvor god han er til å spurte når man har syklet så langt som 270 kilometer. Når alle de andre er helt ferdige, da er Kristoff på sitt beste, sier en imponert Mads Kaggestad.

– Jeg må bare bli fornøyd

Den norske sykkelhelten, som nå er historisk som førstemann med medalje i OL (bronse), EM (gull) og VM (sølv), la ikke skjul på at han var skuffet over en sølvmedalje etter løpet.

Kaggestad tror at Kristoff gikk glipp av store bonuser fra sitt nye lag (UAE). Det betyr mye å ha mannen i verdensmestertrøyen i troppen.

I tillegg var det den rene ergrelsen over at det ikke ble førsteplassen.

– Jeg må bare bli fornøyd. Jeg får ikke gjort noe med valøren. Det er for seint. Jeg følte jeg var veldig nærme. Jeg kommer til å kjenne på det, men det må synke inn og så får jeg være fornøyd med det jeg fikk, sier Kristoff til TV 2 på søndagens bankett.

Og basert på tidligere erfaringer er det nettopp det som kommer til å skje.

– Når jeg putter den i skapet ved siden av OL-medaljen som jeg også var sur på da jeg ikke vant... Når jeg tenker tilbake på OL, så er jeg fornøyd og happy med det. Forhåpentlig blir det slik med denne medaljen også, sier Kristoff, som ser frem til det som skal komme av internasjonale ritt i den norske landslagstrøyen.

– Jeg vet at neste års VM mest sannsynlig blir litt for tøff for min del. Men det kommer flere VM, det kommer OL i Tokyo som kan passe bra, så det er mye spennende som skjer på landslagsfronten. Så får jeg ta med meg en god følelse fra VM, selv om det er med litt bismak.

– Kommer til å huske dette hele løpet

Han takket laget for innsatsen, og berømmet det gode oppmøtet i gatene i og rundt Bergen for å lage en helt spesiell ramme.

Selv for syklister som har vært verden rundt var det noe helt spesielt.

– Laget gjorde en kjempejobb. De hadde nok ekstra motivasjon siden det var på hjemmebane med publikum i ryggen. Jeg tror ikke jeg har sett et løp noengang med så mye folk konstant langs løypa, sier Kristoff.

– Det var kult å få være en del av det, og å være hovedattraksjonen i det... Det er tøft. Det kommer jeg til å huske hele livet, og jeg kommer nok ikke til å få oppleve det igjen.