19-åring sikret Vålerengas første seier på ny stadion

Chidera Ejuke ble matchvinner mot Brann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga-Brann 2-1

Vålerenga tok sin første seier på sin nye stadion da Brann ble sendt hjem til Bergen med 1-2 i sekken.

Se høydepunktene i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Supporterne ble imidlertid holdt på pinebenken en stund.

Sju minutter før slutt fikk Chidera Ejuke dratt seg fri på 20 meters hold og dundret til med en markkryper. Ballen gikk i mål bak Piotr Leciejewski og sørget for sluttresultatet 2-1.

– Det var et viktig mål, og vi trengte det. Å score mål foran fansen på vårt nye stadion er fantastisk. Jeg er bare veldig glad, sier Ejuke til Eurosport.

Klatrer

Det var 19-åringens første Vålerenga-mål i hans fjerde kamp siden overgangen i vår.

Etter to tap for Sarpsborg ble det dermed seier på Vålerenga kultur- og idrettspark, der ca. 10.000 tilskuere hadde funnet veien.

Seieren er ikke bare viktig symbolsk, men også praktisk med tanke på tabellsituasjon. Tre poeng gjør at Ronny Deila og co klatrer opp på 11. plass på tabellen, to poeng foran Aalesund på kvalikplass.

– Dere så ut som et ordentlig fotballag i dag. Dette er bare starten. Det her skal vi bygge på, sa Deila til spillerne sine i garderoben etter kampen.

– Det var en viktig kamp, og jeg er stolt av guttene, utdyper Vålerenga-treneren til Eurosport.

Kjempemisser

Vålerenga tok en tidlig ledelse gjennom Samuel Fridjónsson, men sju minutter ut i andreomgang utlignet Fredrik Haugen for Brann.

Det blant annet etter at Ejuke hadde misbrukt en gedigen mulighet på overtid av førsteomgang til å doble Engas ledelse.

Til slutt ble likevel den nigerianske u-landslagsspilleren matchvinner.

Brann fikk en enorm mulighet til å utligne da Kasper Skaanes kom alene med keeper, men han ventet for lenge og ble stoppet av Adam Larsen Kwarasey.

– Det er en åpen kamp. Vi kunne vinne kampen, og vi kunne tape kampen, og det gjorde vi. Det er jevnt, begge lag har store sjanser, så det er litt surt ikke å få med seg noe herfra, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport.

Det betyr at Brann taper terreng til Rosenborg – nå er det ti poeng opp til trønderne. Bergenserne har fremdeles andreplassen på tabellen, men den kan Sarpsborg 08 overta mandag med seier mot Odd.