En jordfeil førte lørdag til at all togtrafikk på Oslo S ble stanset.

Trafikken går igjen som normalt på Østfoldbanen, men det er fortsatt stans mot Lillestrøm søndag i 13-tiden.

– Det er stengt for trafikk mellom Oslo S og Lillestrøm på grunn av en feil som hindrer oss i å gi grønt lys. Vi jobber med å rette feilen. Estimert tid for løsning er klokken 15, opplyser Bane Norsøndag ettermiddag.

Det var håp om at feilen skulle være rettet allerede klokken 11, men denne tidsplanen viste seg ikke å holde.

– Det er problemer med strømtilførselen. Du må regne med forsinkelser og innstillinger. Vi organiserer buss og taxi direkte fra Oslo S til Lillestrøm. Det kjøres busser lokalt på strekningen Oslo S-Lillestrøm-Oslo S, opplyser NSB.

Østfoldbanen ble søndag formiddag åpnet igjen etter problemene lørdag og søndag morgen, men reisende ble søndag advart om forsinkelser mellom Oslo S og Ski på grunn av redusert sporkapasitet.

Jordfeil førte til ødeleggelser

Årsaken til den første togstansen var at det kom høyspent strøm inn i signalmastene på Brynsbakken. Medievakt i Bane Nor, Kjell Bakken, har ikke funnet ut om det kan settes i sammenheng med jordfeilen på Oslo S lørdag kveld.

– Vi fortsetter reparasjoner på Brynsbakken. Det tar en del tid. Det blir satt opp busser mellom Lillestrøm og Oslo S, sier Bakken til NTB.

Jordfeilen på Oslo S førte til en kortslutning og store ødeleggelser i stasjonens signalanlegg lørdag. Feilen skyldtes at en brannalarm ble utløst i sentralanlegget på Oslo S, der signalanlegget er samlet.

– Store forsinkelser, het det i meldingen fra Bane Nor litt før klokken 23.

De meldte samtidig at togtrafikken neppe ville komme i gang igjen før søndag morgen.

Høyspent i signalmast

Jordfeilen kom på toppen av en signalfeilen som rammet strekningene Oslo S-Lillestrøm og Oslo S-Kolbotn tidligere lørdag kveld. Det var ikke mulig å gi togene grønt lys, noe som medførte store forsinkelser og alternativ transport.

– Vi har masse folk på plass som jobber iherdig med problemet, forsikret Bakken lørdag.