Bergen  20170922.
VM sykkel Bergen 2017    Edvald Boasson Hagen gjør seg klar til trening etter pressekonferransen med de norske syklistene foran fellesstarten for menn elite.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20170922. VM sykkel Bergen 2017 Edvald Boasson Hagen gjør seg klar til trening etter pressekonferransen med de norske syklistene foran fellesstarten for menn elite. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: Hommedal, Marit

Kaggestad har tro på Boasson Hagen

Her er Mads Kaggestads VM-managerutvalgte til herrenes fellesstart.

Spill VM-manager her!

Gjør dere klare til VM fellesstarten for proffene! Årets seigeste endagsritt på rundt 270 kilometer. I en løype som kan gi en utvikling som er vanskelig å spå. Bare en ting er sikkert. Vinneren blir en verdig vinner med erfaring, taktisk kløkt, enorm motor og muligens en eksplosiv spurt.

Daryl Impey er ikke et favorittnavn, men han er ingen dårlig rytter. Han har etappeseire fra harde etapperitt som Baskerland og Katalonia rundt. Han har vært høyt oppe på etapper i Tour de France, og er en mann som klatrer overraskende bra når han er i form. I et slitent felt eller tetgruppe har han en solid spurt. Sørafrikaneren liker å angripe og er vanskelig å hente når han først har opparbeidet seg en liten luke.

Med fire etappeseire fra årets Spania rundt er Matteo Trentin en av de store favorittene til å ta VM trøya. Han er med i klubben blant ryttere med etappeseire i alle de tre største etapperittene. Han er en av feltets beste spurtere, oser av selvtillit og overrasket med sterk klatring i de bratte fjellene i Spania rundt nylig. Om han har hele det italienske laget med seg, blir han vanskelig å slå.

Edvald Boasson Hagen viste bra form på VM temporittet. 17. plassen er en beskjeden plassering, men måten han besteg Fløyen gir grunn til optimisme. Opp den tøffe stigningen syklet han ett sekund fortere enn selveste Chris Froome, og bare seks ryttere noterte en bedre klatretid enn nordmannen. Boasson Hagen er meget motivert, er i medvind etter en flott sesong, og har en bra spurt som gjør han til en medaljekandidat.

Alexey Lutsenko er bare 25 år, men regnes som et av feltets store talenter. Han er U23 verdensmester i tempo fra 2012 og opplever kanskje sin beste sesong siden han gikk over til WorldTour-laget Astana i 2013. I år har han vunnet Dwaars Door Vlaanderen, og i Spania rundt gikk han endelig til topp på en etappe i et treukersritt. Tempoetappen hans opp Fløyen var middels, men med utviklingen i årets sesong kan Lutsenko overraske med et topp resultat på VM-fellesstarten.

Tony Gallopin er den sterkeste på det franske laget. Et lag som stiller uten spurtere og som dermed ønsker å gjøre rittet hardest mulig. Gallopin er solid i tøffe endagsritt med seier i blant annet Clasica San Sebastian. Nylig ble han nummer to i Grand Prix de Wallonie, seks i GP Montreal og ni i GP de Quebec, som viser at han er i form før VM. Gallopin vil neppe vinne en spurt mot ryttere som Sagan, Matthews og Trentin, men han er en giftig angriper som kan lure seg løs og komme alene til mål.