FAVORITTER: Michael Matthews, Edvald Boasson Hagen, Peter Sagan, Greg van Avermaet.
FAVORITTER: Michael Matthews, Edvald Boasson Hagen, Peter Sagan, Greg van Avermaet.

Dette er TV 2-ekspertens fire VM-favoritter

Og en av dem kommer fra Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

VMs store høydepunkt er bare noen få timer unna. Landeveisrittet for herrer starter klokken 10.05. Rundt sju timer seinere avgjøres alt på Festplassen i Bergen.

Peter Sagan har vunnet de to siste verdensmesterskapene. Slovaken er den største favoritten også i dagens ritt, selv om han har gitt blaffen i å trene i VM-løypen.

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad mener Sagan er mannen å slå.

– Det er mange medaljekandidater. Jeg har plukket ut fire favoritter til rittet. De fire er Peter Sagan, Michael Matthews, Greg Van Avermaet og Edvald Boasson Hagen, sier Kaggestad.

Boasson Hagen har vært en rekke ganger i Bergen og trent i VM-løypen. I Tour of Britain viste han styrke, spesielt på den siste etappen fra Worcester til Cardiff. Drøyt tre kilometer før mål rykket Boasson Hagen fra hovedfeltet. Ingen klarte å ta ham igjen.

– Boasson Hagen har sett veldig bra ut, og jeg tror VM-løypen passer ham som hånd i hanske. Toppen kommer ganske mange kilometer fra mål. Det er mulig å kjøre seg inn igjen i utforkjøringen, sier Kaggestad.

Om rittene som har blitt kjørt så langt i VM er en pekepinn, vil vinneren sitte i første gruppe over toppen. Det tror Kaggestad at Boasson Hagen er kapabel til. Så gjenstår det å se om han kan slå de andre favorittene i en spurt.

– Sagan og Matthews er sterke i spurt. Det er ikke gitt at Boasson Hagen vinner en spurt mot de to, men jeg er sikker på at han slår Van Avermaet i en ren spurt.

Alexander Kristoff har også gode muligheter til å ta medalje om han klarer å henge med de beste over toppen av laksebakken. Med en god posisjon inn i bakken kan Kristoff være på skuddhold når rytterne stuper ned mot Bergen sentrum. Alternativt kan Kristoff legge press på de andre favorittene ved selv å gå i brudd.

– Det kan være at jeg beveger meg i brudd. Det kommer an på hvordan vi sitter i det. Dersom de store er med, så er det dumt om jeg ikke er det. Det er ikke sånn at det bare er Edvald og Eiking som kan gå med. For meg kan det være en bra ting å gå i et brudd på slutten. Da har jeg mer å gå på i bakkene, sier Kristoff.

Kaggestad håper at Norges kapteiner får den hjelpen de renger underveis.

– Jeg tror vi er ganske godt forspente i herreklassen, men det blir spennende å se hvordan laget fungerer, sier Kaggestad.

Vegard Stake Laengen, August Jensen, Daniel Hoelgaard, Kristoffer Skjerping, Amund Grøndahl Jansen og Truls Korsæth blir dedikerte hjelperyttere. Sistnevnte er klar for å gjøre en jobb for Norges kapteiner.

– Både Boasson Hagen og Kristoff har vist form begge to og er midtpunktet for det norske landslaget. Hele laget, kanskje bortsett fra Odd Christian Eiking, er forberedt på å maksimere deres sjanser. Eiking har en litt friere rolle. Han kommer ikke til å bli like godt beskyttet som Boasson Hagen og Kristoff. Vi har mange muligheter. Jeg tror det kan bli et utrolig kult løp sett med norske øyne, sier han.