Liverpool vant ellevill femmålsthriller etter Coutinho-show

Men Jamie Vardy var nær å bli Liverpools mareritt igjen.

Leicester-Liverpool 2-3

Se kampsammendrag øverst.

Liverpool halte i land en 3-2-seier mot Leicester lørdag kveld, men seieren satt lenger inne enn man skulle tro da Jordan Henderson satte inn 3-1 midtveis i andreomgang.

Det så nemlig ut som om Liverpool-dødaren Jamie Vardy skulle spolere alt. Først satte han inn sitt sjette mål på fire kamper før samme mann skaffet straffespark.

Det reddet imidlertid Mignolet, som laget straffen. Belgieren ble helt isteden for syndebukk, med sin sjuende redning på 15 straffer imot.

– De har tydelig analysert hvordan Jamie Vardy skyter straffer. Han skyter ofte midt på mål, derfor står Mignolet og venter. De lyktes ikke helt med å nøytralisere Vardy i kampen, men det nytter å vite hvordan han skyter. En matchvinnerredning, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller.

– Ekstremt underholdende

Dermed kunne Liverpool juble for tre poeng i en kamp preget av festfotball. Tre viktige poeng for Liverpool, men likevel ikke bare positivt. Defensivt slår det fremdeles sprekker.

– Skal man vinne ligaen må man slippe inn lite mål. Det er det som gir deg størst sjanse til å vinne ligaen, sier Petter Myhre.

– Det er ekstremt underholdende. Jeg tror mange managere ville vært forbannet på eget lag, men Klopp syns dette er gøy. Underholdende er det, men kontrollert er det definitivt ikke, sier Stamsø Møller.

Jürgen Klopp var fornøyd med at hans lag vant på et stadion der de har slitt.

– Vi har hatt noen vanskelige kamper her, men det er den beste kampen vi har spilt så langt, spesielt de første 25-30 minuttene. Så slipper vi inn et mål der det bør være frispark til keeperen vår. Det er ikke egentlig en sjanse. Etter det trengte vi 15 minutter i andreomgang på å finne vår stil. Vi hadde flaks med straffen, men til syvende og sist er vi den fortjente vinneren, sier Klopp til TV 2.

Coutinho-show

Sentral var Philippe Coutinho som viste med all tydelighet hva Liverpool ville mistet uten ham, med en utsøkt assist og et lekkert frisparkmål.

– Det finnes ikke penger, verken hos Barcelona eller andre, som kan veie opp verdien av Philippe Coutinho i Liverpool, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

– Ingen tvilte på ham. Det er helt klart at han er en spiller av høyeste kvalitet. Vi er glad for å ha ham hos oss, sier Klopp.

Kampen var Coutinhos tredje fra start etter en sommer preget av trekantdramaet mellom ham, Liverpool og Barcelona.

Leicester burde ha vært advart mot brasilianerens form etter førsteomgangen i ligacupkampen tidligere i uken. Vertene vant den kampen til slutt, men kampen skiftet helt karakter da ballmagikeren ble byttet ut til pause.

Assist og frisparkmål

Coutinho var sentral da Liverpool tok ledelsen. Mohamed Salah hadde allerede misbrukt en kjempesjanse da han sendte Liverpool opp i 1-0 etter 15 minutter.

Tieren slo en innoversvinger fra kanten av 16-meteren og på bakerste stolpe var Salah som headet inn fra skrått hold bak en forfjamset Peter Schmeichel.

Bare minutter senere kunne Leicester ha utlignet da Simon Mignolet var nær ved å bli fratatt ballen av Jamie Vardy på 16-meterstreken. Ballen havnet hos Shinji Okazaki som ikke klarte å sette ballen i mål.

Det ble de straffet knallhardt for da Liverpool fikk frispark etter 22 minutter.

Frem steg en fokusert, konsentrert og revansjesugen Philippe Coutinho. Han skrudde ballen over muren og til 2-0.

Ny dødballbaklengs

Leicester slo tilbake på overtid i førsteomgang. De utnyttet Liverpools akilleshæl: dødball.

En corner ble slått inn i feltet, Simon Mignolet bommet på ballen, og i en duell med Harry Maguire og Joe Gomez ble ballen sendt i retning mål. Der kom Shinji Okazaki stormende og fikk tåen på ballen og sørget for redusering.

Scoringen var kontroversiell. Mignolet ble hindret av Okazaki da han skulle ut i feltet, og noen vil hevde at det burde kunne dømmes for angrep på keeper i den situasjonen. I tillegg var trolig ballen i armen på Maguire.

– Det var mye situasjoner innenfor kort tid, som dommeren ikke fikk med seg, sa Stamsø Møller.

Mange trodde at Jordan Henderson hadde avgjort kampen da Liverpool kontret inn 3-1 rett etter en stor sjanse for Leicester og Jamie Vardy. Henderson vendte borte Harry Maguire og hamret ballen i nettet.

Vardy nær å spolere showet

Det tok imidlertid bare to minutter før Leicester var tilbake i kampen. Selvsagt var det Liverpool-dødaren Vardy som dukket opp på rett sted og headet inn returen etter at Mignolet hadde stoppet Demarai Grays skudd.

Vardy så ut til å gjøre vondt verre da han bare to minutter senere ble meid ned av Mignolet og skaffet straffe. Mignolet var såvidt borti ballen, før han fortsatte rett inn i Leicester-spissen.

Straffesparket tok Vardy selv – og dundret det rett på Liverpool-keeperen, og dermed fremdeles 3-2-ledelse til gjestene, en ledelse de tok vare på helt ut.