Morata-hat trick i Chelsea-storseier

Alvaro Morata vartet opp med hat trick for Chelsea mot Stoke. Spissens målform gjør at savnet av Diego Costa stadig blir blekere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stoke-Chelsea 0-4

Se sammendrag øverst

Chelseas tidligere storscorer Diego Costa er bare formaliteter unna en overgang til Atlético Madrid. Lørdag viste erstatteren Alvaro Morata seg frem med et vakkert hat trick.

4-0-seieren gjør at Chelsea holder følge med Manchester-lagene i toppen av tabellen.

– Vi sender en god beskjed til de andre lagene. Vi er i tittelkampen. Det er den vi vil ha, sa Morata i et intervju etter kampen.

Tidlig scoring

Stoke hadde krise i midtforsvaret til denne kampen. Bruno Martins Indi, Glen Johnson og Erik Pieters var dermed løsningen Mark Hughes valgte.

Det gikk galt etter bare to minutter. For tredje gang denne sesongen fant Cesar Azpilicueta Alvaro Morata med en pasning som spanjolen ekspederte i mål.

Alle Moratas tre tidligere scoringer denne sesongen har vært med hodet, men denne gangen kom 24-åringen alene med keeper og avsluttet kaldt til side for Jack Butland.

Etter kalddusjen brukte Stoke litt tid på å summe seg, men kom etter hvert mer med i spillet. Sherdan Saqiri var toneangivende, men det ble aldri veldig farlig.

Istedenfor var det Pedro som snappet ballen etter at Darren Fletcher brystet den i retning eget mål. Spanjolen var nådeløst effektiv og straffet Stoke med å øke til 2-0 etter 30 minutter, som også holdt seg til pause.

Etter pause ble det litt for hett under topplokket til Marcos Alonso, som var nær rødt kort. Da tok Antonio Conte affære og byttet ham ut med Gary Cahill.

Etter 63 minutter var det like før Stoke reduserte ved Diouf, men han ble forstyrret av Antonio Rüdiger. Hjemmelaget presset godt på i andreomgangen og ble ikke hørt da Choupo-Moting ville ha straffe etter å ha blitt taklet av Gary Cahill.

Klassescoring

Like etterpå fikk publikum seg en støkk da Chelsea-keeper Thibaut Courtois ble liggende etter at han falt forkjørt etter en inngripen i feltet på en corner. Heldigvis kom han seg på beina igjen og kunne spille videre.

Stoke fortsatte å presse, men så var det Morata da.

Etter 77 minutter brøt Chelsea, og Morata fikk ballen på midtbanen. Spissen løp med ballen nesten til dødlinjen før han på lekkert vis lurte ballen i mål forbi Butland fra skrått hold. Klassescoring!

– Det er så vanvittig bra gjort, sa en imponert Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio.

Bare fire minutter senere var hat tricket et faktum. I kjent stil stod Azpilicueta bak den målgivende pasningen. Han brystet ballen inn foran mål til Morata, som avsluttet sikkert.

4-0 ble sluttresultatet. En solid seier av Chelsea i en vanskelig kamp, men Stoke var nok preget av mangel på faste forsvarsspillere. Neste kamp for Chelsea er Atlético Madrid, som blir Diego Costas nye klubb.