Praktmål fullførte ny storseier for City

Roy Hodgsons menn fikk det som ventet meget vanskelig borte mot Manchester City.

Praktmål fullførte ny storseier for City

Roy Hodgsons menn fikk det som ventet meget vanskelig borte mot Manchester City.

Man. City - Crystal Palace 5-0

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Manchester City har spilt fantastisk fotball i sesonginnledningen, og holder følge med byrival Manchester United på tabelltopp.

Lørdag tok Pep Guardiolas menn nok en storseier da Crystal Palace ble slått 4-0. Leroy Sané ga City ledelsen like før pause, og tyskeren serverte Raheem Sterling før 2-0 like etter pause. Få minutter senere satte Sterling inn 3-0, før Sergio Agüero headet inn dagens fjerde ti minutter før full tid. I sluttminuttene fastsatte innbytter Fabian Delph resultatet til 5-0 med et fantastisk treff.

– Jeg ser ham gjøre det i trening, så jeg er glad på hans vegne, sier Raheem Sterling.

Foruten Ruben Loftus-Cheeks stolpetreff tidlig i kampen, hadde ikke Crystal Palace noe å komme med. London-klubben ligger dermed helt sist med null poeng etter seks kamper. Roy Hodgson står nå med to strake Premier League-tap etter at han ble ny Palace-manager tidligere denne måneden.

– Vi spilte godt de første fem-ti minuttene. Etter det var vi ikke gode. Ballen må flyttes raskere, men det var helt stille. I de siste ti minuttene av første omgang spilte vi godt igjen, og da fikk vi scoringen. I andre omgang var vi på nivået som vi har vært de siste ukene, sier City-manager Pep Guardiola.

Manchester City topper tabellen med fantastiske 21-2 i målforskjell.

– Vi tar én kamp av gangen, og vi vet at de kommer tett. Vi prøver å vinne hver kamp. Det er viktig at vi tar vare på sjansene vi får, for vi vet at Crystal Palace kan skape trøbbel for oss om vi ikke er effektive, sier Sterling.

Stolpetreff for begge lag
Manchester City var nær ved å ta ledelsen etter seks minutters spill. Kevin De Bruyne slo et knallhardt innlegg fra dypet. Mamadou Sakho blokkerte ballen med en stupheading, men ballen var nær ved å gå i eget mål. Heldigvis for Crystal Palace-stopperen gikk ballen i stolpen og ut.

De lyseblå fikk nok en enorm mulighet i det tolvte spilleminutt. Ballen havnet i beina på Fernandinho på sju meter. Brasilianeren gikk for kraft og skjøt rett på keeper Wayne Hennessey, som slo unna.

I det 19. spilleminutt fikk Ruben Loftus-Cheek rom på 18 meter, og den tidligere Chelsea-spilleren traff stolpen med skuddforsøket. Noen minutter senere fikk Loftus-Cheek sjansen igjen på første stolpe, men han fikk ikke ordentlig klem på avslutningen.

Etter en drøy halvtime burde Sergio Agüero sendt Manchester City i ledelsen. David Silva og Leroy Sané kombinerte strålende, før sistnevnte slo inn til Agüero. Fra ti meter satte argentineren ballen over med feil bein.

Løsnet foran mål
Halvannet minutt før pause løsnet det endelig for Manchester City, og nok en gang kombinerte Silva og Sané fint. Førstnevnte spilte Sané gjennom og med et nydelig touch trikset han seg forbi Scot Dann og lurte inn 1-0.

Andre omgang var fem minutter gammel da Citys andre kantspiller, Raheem Sterling, doblet ledelsen. Sané slo inn til Sterling, som enkelt kunne bredside inn 2-0. Noen minutter senere burde Sterling lagt på til 3-0, men på nærmest åpen mål klarte ikke Sterling å komme til en ordentlig avslutning.

Sterlings scoring nummer to skulle imidlertid komme i det 59. spilleminutt. Kevin De Bruyne slo en nydelig ball på bakre stolpe, der Agüero la ut til Sterling, som enkelt kunne trille inn 3-0 for Manchester City.

Resten av kampen ble nærmest en transportetappe for lagene. Drøyt ti minutter før full tid slo Sané et nydelig innlegg til Agüero, som headet inn 4-0. Like før slutt curlet Fabian Delph ballen i krysset fra 20 meter – en fantastisk scoring som fastsatte resulatet til 5-0 på Etihad.