UØNSKET: Donald Trump trekker invitasjonen til Golden State Warriors.
UØNSKET: Donald Trump trekker invitasjonen til Golden State Warriors. Foto: Scanpix.

Trump til NBA-lag: – Dere er ikke velkommen

USAs president Donald Trump meddeler på Twitter at Golden State Warriors ikke er velkommen i Det hvite hus.

Golden State Warrior vant NBA-sluttspillet i fjor, og det er kutyme at mesterne blir invitert for å møte presidenten.

På fredag sa imidlertid lagets største stjerne, Stephen Curry, at han ville stemme nei hvis laget ble invitert for å møte Donald Trump i Det hvite hus.

Lagkamerat Kevin Durant har tidligere fortalt ESPN det samme.

Det tok ikke lang tid før Donald Trump reagerte.

På Twitter skriver den amerikanske presidenten at invitasjonen nå er trukket tilbake.

– Å komme til Det hvite hus er ansett som en stor ære for et mesterskapslag. Stephen Curry nøler, derfor er invitasjonen trukket tilbake! skriver Trump.

ESPN hevder imidlertid at det ikke hadde vært noen tidligere indikasjoner på en formell invitasjon fra Det hvite hus, og at det virket mer og mer usannsynlig at laget ville møte Trump.

Golden State Warriors møtte daværende president Barack Obama da de vant NBA-tittelen i 2015. Stephen Curry har ifølge Daily Mail tidligere uttalt sin støtte til Obama, og skal visstnok være en personlig venn av den tidligere presidenten.

– Spark dem!

Trump uttalte seg også tidligere denne uken om sport. Da hevdet han at alle spillere i NFL (amerikansk fotball) som kneler under nasjonalsangen, burde få sparken. Bakgrunnen for knelingen var særlig politiets behandling av minoriteter.

Uttalelsen fra Trump kom på et republikansk folkemøte i Huntsville, Alabama.

– Ville dere ikke ha elsket det hvis NFL-eierne hadde sparket spillere som velger å vise respektløs oppførsel mot flagget vårt? Den (eieren) som tør å gjøre det, den vil bli landets mest populære person, fortsatte han.