IKKE TIL SALGS: Liverpool nektet å selge Philippe Coutinho i sommer.
IKKE TIL SALGS: Liverpool nektet å selge Philippe Coutinho i sommer. Foto: Phil Noble

Email-lekkasje: – Slutt å trakassere Coutinho

En lekket email viser at Liverpool ikke var fornøyde med Barcelonas opptreden under sommerens overgangsvindu.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Leicester-Liverpool på TV 2 Sport premium og Sumo klokken 18.30.

Barcelona fikk tre bud på Philippe Coutinho avslått av Liverpool i løpet av sommeren, men den spanske klubben ga ikke opp jakten, noe som etter hvert førte til steile fronter mellom de to klubbene.

Nå har den tyske avisen Der Spiegel, i samarbeid med varslingsnettstedet Football Leaks, publisert email-korrespondansen mellom Liverpool og Barcelona.

Her kommer det tydelig frem at forholdet mellom de to klubbene var langt ifra det beste.

– Vi ber dere vennligst om å slutte å trakassere Coutinho offentlig og privat. Ingen pengesum vil få oss til å endre mening, er ordlyden i emailen som er sendt fra Liverpool til Barcelona, ifølge Der Spiegel.

– Barcelona løy

Ifølge den tyske avisen ville Coutinho ha fått en årslønn på svimlende 1 milliard kroner hvis overgangen hadde gått gjennom. 25-åringens agent ville også ha fått rundt 90 millioner kroner av Barcelona hvis overgangssummen ikke overskred 1 milliard, men det var altså ikke aktuelt fra Liverpools side.

Emailen skal også vise tydelig at Liverpool ikke krevde nærmere 2 milliarder for brasilianeren, slik Barcelona har hevdet.

– Etter flere uker med bud, ga Liverpool beskjed om at de ønsket to hundre millioner euro (nesten to milliarder kroner) for én spiller. Vi utsetter ikke klubben for risiko, påsto Barcelona-direktør Albert Soler, og understreket at det var uaktuelt å betale.

Liverpool har hele tiden benektet påstandene og stått på sitt om at Coutinho aldri var til salgs, uansett pris.

Philippe Coutinho har spilt i de siste tre kampene for Liverpool og er forventet å være i startoppstillingen i lørdagens bortekamp mot Leicester.