KAN BLI HISTORISK: Peter Sagan kan bli den første som vinner VM tre år på rad om han går til topps søndag.
KAN BLI HISTORISK: Peter Sagan kan bli den første som vinner VM tre år på rad om han går til topps søndag. Foto: Hommedal, Marit

Friskmeldt Sagan frykter nordmennene på fellesstarten

Den doble verdensmesteren kommer til Bergen som storfavoritt, men har ikke testet løypen før søndagens ritt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som alltid avslappet og i sitt sedvanlige lynne møtte Peter Sagan (27) pressen lørdag formiddag før jakten på den tredje VM-tittelen på rad starter. Sykdommen som holdt ham borte fra VM-lagtempoen er et tilbakelagt kapittel, selv om han har vært av sykkelsetet i tre dager.

Ikke testet løypen
– Jeg håper jeg er bra. Jeg hadde litt sykdom forrige uke. Nå er alt ok. Jeg har trent litt, men vi får se hvordan det blir i morgen, sier Sagan til TV 2.

– Føler du deg i din beste form?

– Etter sykdom kan du ikke si at du er i den beste formen. Jeg prøver som alltid å gjøre mitt beste, så får vi se hva jeg klarer i morgen.

Den slovakiske 27-åringen fleipet og fikk flere ganger frem latteren hos de fremme pressefolkene ved Alver hotel. Sagan kunne samtidig avsløre at hans første møte med VM-rundløypen blir på søndag. Han ser ikke noen grunn til å testen den i forkant, i motsetning til konkurrentene som har vært ute i den den beryktede Laksebakken flere ganger.

– Vi skal sykle elleve eller tolv runder? Det er mye tid til å bli kjent med den (løypen), sier Sagan.

– Jeg liker løypen godt. Vi får se etter to runder i morgen. Jeg har sett videoer og bilder av runden. Vi kan forvente mye folk og fans, det blir veldig bra. Det viktigste er å nyte rittet.

Peker på nordmennene
Sagan regnes sammen med Michael Matthews og Greg Van Avermaet som de aller største favorittene til å kapre regnbuetrøyen. Den regjerende verdensmesteren peker naturligvis på de to hovedutfordrerne, men mener også at Norge blir skumle.

– Boasson Hagen og Kristoff kjører på hjemmebane. Det er en stor motivasjon for dem. Van Avermaet. Matthews. Kwiatkowski. Det er mange ryttere, sier Sagan.

– Jeg vet ikke hvordan forholdet mellom dem er. Kristoff kommer nok til å vente på spurten, og Edvald prøver kanskje før. Jeg vet ikke. Det er sånn jeg ser situasjonen, sier Sagan.

TV 2 møtte også Matthews før han trillet ut på treningstur sammen med de australske lagkameratene lørdag formiddag. Favorittstempelet som er klasket på ham vil han ikke snakke for mye om.

– Jeg er bare her for å nyte løpet. Det er vanskelig å si hvordan man er mot slutten av sesongen. Det kommer til å bli vakkert her. Tilskuerne har vært gale hele uken. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier Matthews.

Herrenes fellesstartløype er 267,5 kilometer lang. Starten er i Rong før rytterne skal opp Laksebakken tolv ganger i rundlløypen, som er 19,1 kilometer. TV 2 starter sendingen søndag kl. 09.30.