Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som alltid avslappet og i sitt sedvanlige lynne møtte Peter Sagan (27) pressen lørdag formiddag før jakten på den tredje VM-tittelen på rad starter. Sykdommen som holdt ham borte fra VM-lagtempoen er et tilbakelagt kapittel, selv om han har vært av sykkelsetet i tre dager.

Ikke testet løypen
– Jeg håper jeg er bra. Jeg hadde litt sykdom forrige uke. Nå er alt ok. Jeg har trent litt, men vi får se hvordan det blir i morgen, sier Sagan til TV 2.

– Føler du deg i din beste form?

– Etter sykdom kan du ikke si at du er i den beste formen. Jeg prøver som alltid å gjøre mitt beste, så får vi se hva jeg klarer i morgen.

Den slovakiske 27-åringen fleipet og fikk flere ganger frem latteren hos de fremme pressefolkene ved Alver hotel. Sagan kunne samtidig avsløre at hans første møte med VM-rundløypen blir på søndag. Han ser ikke noen grunn til å testen den i forkant, i motsetning til konkurrentene som har vært ute i den den beryktede Laksebakken flere ganger.

– Vi skal sykle elleve eller tolv runder? Det er mye tid til å bli kjent med den (løypen), sier Sagan.

– Jeg liker løypen godt. Vi får se etter to runder i morgen. Jeg har sett videoer og bilder av runden. Vi kan forvente mye folk og fans, det blir veldig bra. Det viktigste er å nyte rittet.

Peker på nordmennene
Sagan regnes sammen med Michael Matthews og Greg Van Avermaet som de aller største favorittene til å kapre regnbuetrøyen. Den regjerende verdensmesteren peker naturligvis på de to hovedutfordrerne, men mener også at Norge blir skumle.

– Boasson Hagen og Kristoff kjører på hjemmebane. Det er en stor motivasjon for dem. Van Avermaet. Matthews. Kwiatkowski. Det er mange ryttere, sier Sagan.

– Jeg vet ikke hvordan forholdet mellom dem er. Kristoff kommer nok til å vente på spurten, og Edvald prøver kanskje før. Jeg vet ikke. Det er sånn jeg ser situasjonen, sier Sagan.

TV 2 møtte også Matthews før han trillet ut på treningstur sammen med de australske lagkameratene lørdag formiddag. Favorittstempelet som er klasket på ham vil han ikke snakke for mye om.

– Jeg er bare her for å nyte løpet. Det er vanskelig å si hvordan man er mot slutten av sesongen. Det kommer til å bli vakkert her. Tilskuerne har vært gale hele uken. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier Matthews.

Herrenes fellesstartløype er 267,5 kilometer lang. Starten er i Rong før rytterne skal opp Laksebakken tolv ganger i rundlløypen, som er 19,1 kilometer. TV 2 starter sendingen søndag kl. 09.30.