I FORM: Mads Kaggestad mener Vita Heine må velges på VM-manager.
I FORM: Mads Kaggestad mener Vita Heine må velges på VM-manager. Foto: Johansen, Erik

– Hun er blitt meget solid og er i god form

Mads Kaggestad velger sitt manager-lag før kvinnenes fellesstart.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spill VM-manager: Her setter du opp laget ditt!

Det er på tide å kåre verdens beste kvinnelige landeveissyklist. En rytter som må ha utholdenhet, gode bakkeegenskaper og som er innehaver av en sterk spurt. Her er mitt VM-manager-lag:

Linda Villumsen ble nummer seks på VM temporittet og kommer inn i VM med sterke resultater. 32 åringen har bare 12 seire som proff, men er allikevel en meget sterk rytter som vil like løypa i Bergen. Jeg tror ikke hun vinner, men det er ingen overraskelse om hun blir topp ti.

Elinor Barker er en erfaren banerytter med gull på forfølgelsesritt for lag fra OL i Rio. For innsatsen er hun hedret med ærestittelen Order of the British Empire. Storbritannia har utviklet seg til en stormakt i internasjonal sykkelsport og det henger høyt å representere landslaget i store mesterskap som VM landevei. 23 åringen ble nummer fire i årets britiske mesterskap i tempo. Hun kommer inn i mesterskapet i bra form med syvende plass sammenlagt i BeNe Ladies Tour og etappeseier i samme ritt. Hun ble nummer 19 på temporittet i VM. Ingen stor plassering, men god nok til å anta at hun er i bra form og med mulighet til å overraske.

Vita Heine hadde ingen stor dag på temporittet hvor hun bare ble nummer 31. Spenningsnivået var sikkert høyt og kanskje trengte hun temporittet som en gjennomkjøring. Heine er blitt meget solid og kom inn i mesterskapet med fin formutvikling. Hun er ingen favoritt, men på en god dag kan vi tro på en plassering blant de 10 beste.

Den nybakte verdensmesteren i lagtempo Ellen Van Dijk (30 år) er blitt en skikkelig merittert veteran innenfor internasjonal kvinnesykling. Den råsterke nederlenderen har 31 seire som proff, mange av disse i tempo og sammenlagt, som viser at hun er en rytter med stor motor og utholdenhet. Hun er fersk europamester i tempo, og siste rittet før VM uka ble hun tre i det prestisjefulle etapperittet Boels Rental Ladies Tour. Hun ble fem på VM tempoen og viste at hun er i form. Hun må slite seg med over Laksebakken, men om hun klarer det blir hun vanskelig å slå i spurten.

Coryn Rivera er sannsynligvis kapteinen på det amerikanske laget. 25 år gamle Rivera er en luring med en solid spurt. Hun sykler så billig som mulig fordi hun vet hun er en av feltets beste i spurten. Hun er liten og lett, og med jevn fart kan hun spare mye krefter i det tunge terrenget. Hun kom inn i mesterskapet med 6 plass sammenlagt fra Lotto Belgium Tour og andre plass i Madrid Challenge. Som oppvarmning til fellesstarten var hun med å ta gull på i lagtempo VM.