– Jeg gleder meg til og ligge å spy bak en stolpe på Bislett...

– Jeg er klar for mitt nye liv, sier Karsten Warholm, 21-åringen som ble verdensmester ti år før planen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det har jo vært litt slitsomt etter London, sier Karsten Warholm. For han er tidsregningen før og etter VM-gullet i sommer.

Fra publikum til gjest

TV 2 møter verdensmesteren før han stikker i studioet til Senkveld.

– Denne gang er jeg gjest, jeg var også her for to år siden, men da som publikum, så ting skjer fort, forklarer Warholm.

– Jeg føler nå at jeg har landet etter opplevelsen det var å ta VM-seieren. Men det var stort og det tok tid å fordøye det hele. Selvsagt er det mange som vil snakke med en, det er jo bare hyggelig, men jeg føler at jeg er den samme nå som jeg var før VM.

– Du blir naturligvis en ettertraktet mann for mange etter triumfen, har du mange nok nei-folk rundt deg?

– Heldigvis! For jeg er en ja-mann og synes det meste er morsomt å være med på. Det er en utfordring det også: å lære seg til å si mer nei. Men det er godt å ha folk rundt seg som høflig kan takke nei, for jeg selv får lett dårlig samvittighet, forteller Warholm.

Fredag deltar han i Senkveld og vi kan love at det blir hekkeløp der også – både for Warholm og programleder Harald Rønneberg.

Ny dobbel?

– Nå er EM-gull neste mål, prøver du samme resept som i U23-VM med en dobbel, altså to gull?

– Ja, gull på langhekken og kulestøt er det jeg sikter i mot, hehe. Jeg synes det er gøy å gjøre dumme ting, jeg, men en må være realistisk og nivået er nok et hakk høyere i EM enn i U23-VM. Jeg tror ikke jeg skal begynne å hovere, jeg må heller innstille meg på den tøffe jobben som må gjøres for være kandidat til EM-gullet.

– Har VM-tittelen gjort noe med motivasjonen?

– Jeg tenker som så at det er aldri for tidlig å vinne et senior-gull, men man føler seg jo umiddelbart litt tom når man klarer det som man skulle få til om 10 år. Det er jo også en utfordring jeg må ta: Det om å omstille seg fra "up and coming" til faktisk å være verdensmester. Uansett jeg er veldig takknemlig for at jeg har lykkes.

Spy på Bislett

Men Karsten Warholm understreker at han langtfra er mett på suksess, han er innstilt på å gjøre jobben som kreves for å gjenta suksessen:

– Det er en tøff jobb, men det er jo samtidig det jeg også finner størst glede i. Og helt ærlig: Jeg ser egentlig fram og gleder meg til mye og tøff trening og at jeg skal ligge og spy bak en stolpe på Bislett.