Flere norske kjendiser utsatt for spredning av nakenbilder

Bidrar du til spredningen, kan du bli straffet med fengsel, sier seksjonssleder i Kripos.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den siste tiden har flere norske kjendiser blitt utsatt for hacking, der nakenbilder og bilder med seksuelt innhold har blitt spredd på nett.

Av hensyn til de utsatte velger God kveld Norge å holde de anonyme.

Men det er ikke første gang noe slikt skjer i kjendis-Norge. Tidligere har blandt andre Kåre Conradi, Marian Aas Hansen, Vibeke Skofterud, Lene Nystrøm og Kjetil Tefke opplevd at svært private bilder har blitt allemannseie.

Rømte til utlandet

– Jeg ble veldig inneslutta. Det var helt for jævlig, rett og slett. Det gikk til det steget der jeg valgte å flytte til utlandet, sa Tefke til God kveld Norge i 2010.

Artist Marian Aas Hansen og Kåre Conradi var et par i åtte år før de gikk hver sin vei i 2007. Året før forholdet tok slutt ble svært intime bilder av paret lekket etter at Conradis mobiltelefon ble stjålet.

– Jeg tenker folk generelt bør være et medmenneske. Ikke vær et rasshøl, liksom. Ikke legg ut kjipe bilder av andre mennesker. Hvorfor skal du gjøre det? Da er du bare ond, sier Marian Aas Hansen til God kveld Norge, og legger til:

– Har vi ikke sett nok av rumper og pupper? La det være, bare hold deg unna.

– Konsekvensen kan være fengselsstraff

Råd- og veiledningstjenesten Slettmeg.no oppfordrer alle til å søke hjelp så fort som mulig, dersom de har private bilder på avveie.

– Blir man utsatt for at noen sprer private bilder av deg på nett, så er det viktig at man affære. Et godt tips å søke hjelp, for eksempel hos oss, sier Hans Marius Tessem, seniorrådgiver i Slettmeg.no, til God kveld Norge.

Politiet i Norge går hardt ut mot denne typen kriminalitet, og seksjonssleder i Kripos sier til God kveld Norge at straffen for deling av andres intimbilder er streng.

– Konsekvensen av å dele bilder, eller laste ned til eget bruk, kan i verste fall være fengselsstraff. Det er ingen forskjell på å dele bilder av privatpersoner eller kjendiser, forteller Charlotte Pettersen, seksjonsleder for internettrelatert etterforskningsstøtte i Kripos.

Se God kveld Norge lørdager kl. 22.15 på TV 2 og TV 2 Sumo.