Volvo lanserer nå en helt ny og framtidsrettet måte for bihold, sammen med sin nye XC40.
Volvo lanserer nå en helt ny og framtidsrettet måte for bihold, sammen med sin nye XC40.

Denne bilen kan du abonnere på

... akkurat på samme måte som en mobiltelefon.

Tidene endrer seg. Slik de alltid har gjort. Det gjelder også bilholdet.

Det å eie hus og bil står sterkt i Norge, men de siste årene har vi sakte, men sikker snudd litt her. I alle fall når det gjelder bil. Flere og flere har fått øynene opp for leasing. Enkelt, greit og ikke minst forutsigbart.

Nå drar Volvo dette et godt stykke videre med sin helt nye XC40 som kommer i mars neste år.

6.500 kroner i måneden

Den bilen behøver du hverken å kjøpe eller lease. Du kan rett og slett abonnere på den. Enda enklere, enda greiere og enda mer forutsigbart. Alt er inkludert – og da mener vi ALT. Utenom drivstoff.

Med det utfordrer Volvo den tradisjonelle modellen for bilhold med den nye abonnements-tjenesten «Care by Volvo»

Nye XC40 er den første bilen som du kan få via 'Care by Volvo' tjenesten.
Nye XC40 er den første bilen som du kan få via "Care by Volvo" tjenesten.

Abonnementet skal gjøre bilholdet like oversiktlig, enkelt og ukomplisert som å ha en smarttelefon. Kunden slipper å forholde seg til noe annet enn en nasjonal, ferdigforhandlet månedspris – og får en ny bil annet hvert år. Akkurat som på enkelte mobilabonnementer.

Volvo setter stadig nye rekorder

Dekker alt

Prisen i Norge er 6.500 kroner i måneden og altså null i innskudd, for en periode på 24 måneder og en kjørelengde på 15.000 km. per år.

I Norge tilbyr Care by Volvo valget mellom variantene XC40 D4 med 190 hk dieselmotor, AWD Momentum eller T5 247 hk. bensinmotor, AWD Momentum.

Etter å ha bestilt på nett, kan Care by Volvo-kunden sette seg bak rattet i sin nye bil uten å bekymre seg over tradisjonelle utgifter som kontantbeløp, forsikringer, skatter, avgifter og servicegebyrer, vinterhjul – eller prisforskjeller knyttet til geografisk område – eller alder knyttet til forsikringspremien.

Om to år skal alle Volvoene ha elmotor

'Care by Volvo' utfordrer det tradisjonelle bilholdet og appellerer kanskje først og fremst til litt yngre mennesker?
"Care by Volvo" utfordrer det tradisjonelle bilholdet og appellerer kanskje først og fremst til litt yngre mennesker?

Vasker og fyller opp bilen

Avhengig av tilgjengelighet kommer Care by Volvo også til å kunne tilby en rekke digitale concierge-tjenester som fylling av drivstoff, rengjøring, henting til service og levering av e-handelsvarer direkte til bilen.

I Norge vil Care by Volvo-abonnementet nå bestå av kostnadsfrie servicer, videre hentes og bringes bilen i forbindelse med verkstedavtalene. Abonnementet tilbyr også Volvia Total Care-forsikring og dekkhotell.

Ved å trykke på Volvo On Call-knappen i bilen aktiveres et anrop til concierge-service, som kan hjelpe med å sende en adresse til bilens navigasjonssystem, booke hotell eller bestille flybilletter. Med mobilitetsløsningen i Care by Volvo får abonnenten velge en annen Volvo åtte dager i løpet av året. Om du for eksempel skal ha med en annen familie på tur, kan du låne en XC90 med syv seter.

Vi testet Volvo V90 i 1.400 kilometer – les mer om det her:

Bildeling med venner og familie

Dette blir også de første Volvo-kundene som kan dele bilene sine med venner og familie ved hjelp av en ny digital nøkkelteknologi og en enkel app på telefonen. Denne bildelingsfunksjonen er standard for Care by Volvo-kunder.

Konserndirektør Håkan Samuelsson redegjorde for Volvos nye Care-konsept under lanseringen av XC40.
Konserndirektør Håkan Samuelsson redegjorde for Volvos nye Care-konsept under lanseringen av XC40.

– Med Care by Volvo lanserer vi en ny type bilhold for vår moderne hverdag. I dag er kundene vant til oversiktlige, flate gebyrer for alle slags tjenester – den tradisjonelle prosessen med å kjøpe og eie en bil kan oppleves som temmelig komplisert. Care by Volvo forandrer alt dette, sier konsernsjef i Volvo Håkan Samuelsson

Les også: 5 ting du bør vite om nye Volvo XC40

Gir kundene mer tid

Care by Volvo er et konsept som kommer til å bli videreutviklet og utvidet over tid. Poenget er å tilby kundene den frihetsfølelsen som er mye av meningen med å ha bil, på en lettvint måte.

Så gjenstår det å se om vi eie-glade nordmenn er klare for en så moderne måte å ha bil på. Vi tror tror faktisk det. For verden er ikke som den en gang var...

Akkurat avduket: Her er Volvos nye storselger, XC40

Video: Se mer om nyheten Volvo XC40 her