Skjelte ut lagkameratene fra benken – ble ligaens yngste kaptein

Jamaal Lascelles er brennhet etter pangstart på sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Lascelles-showet mot Stoke i vinduet øverst!

Med to mål på fem kamper har Newcastle-stopperen scoret like mye som Harry Kane og Alexandre Lacazette i sesonginnledningen.

I en alder av 23 er Jamaal Lascelles Premier Leagues yngste kaptein – to år yngre enn Huddersfields Tommy Smith og fire år yngre enn Jordan Henderson.

Se Brighton – Newcastle på TV 2 Sport Premium og Sumo søndag 17.00!

I nedrykksesongen startet midtstopperen bare ti ligakamper. Likevel ble han utnevnt til kaptein neste sesong, og Lascelles forklarer hvorfor i et intervju med Telegraph.

– Den sesongen satt jeg ofte på benken, og jeg kunne se at ting ikke stemte på banen. Det var noe som manglet, og det gjorde meg forbannet. Selv er jeg ikke den mest talentfulle spilleren. Vi hadde mange spillere med mye mer å tilby til laget, men de gjorde det bare ikke, forteller Lascelles til den engelske avisen.

Etter tapet mot Southampton i april 2016 hadde stopperkjempen fått nok.

– De ville bare ikke, og jeg kunne bare ikke forstå det. Ting ble blåst opp i garderoben etter den kampen. Jeg sa noen ting der inne, og det var noen som virkelig ikke likte det.

– I forhold til statusen min i troppen den gangen burde jeg ikke ha sagt det jeg sa. Men det var noe som trengte å bli sagt der og da, mener Lascelles.

Benitez observerte

I garderoben var naturligvis den da ferske manageren Rafael Benitez til stede, og var vitne til det stopperkjempen beskriver som en opphetet diskusjon.

– Vi ble bedre etter det, og vi burde beholdt plassen. Jeg tror dette også var grunnen til at jeg ble kaptein – manageren var ny her, og likte det åpenbart, sier engelskmannen.

Lascelles trives meget godt med kapteinsansvaret tross sin alder, og forteller at det er noe han har vært vant til hele livet.

– Jeg vet at det er uvanlig, men jeg ser ikke på meg selv som en ung spiller nå det gjelder visse ting. Siden jeg var liten, har jeg alltid vært den største, raskeste og sterkeste. Å være kaptein er bare noe jeg alltid har vært, forklarer han.

Hyllet av Shearer

Lascelles' spill har naturligvis ikke gått ubemerket hen, og Newcastle-legende Alan Shearer skrøt av kapteinen etter seieren mot Stoke.

– Han organiserte alle rundt ham, og viste alt du ønsker fra en kaptein. Han var kjapp, skarp og den første til å lese situasjonene. Det var en veldig god forestilling, sa Shearer i BBCs studio etter runden.

– Supporterne liker å se ham spille. Han gir virkelig alt, og vant denne kampen for Newcastle, la han til.

Chronicle-journalist Craig Johns mener Gareth Southgate bør vurdere å kalle stopperkjempen inn til neste landslagssamling.

«Defensivt har Lascelles modnet voldsomt under Rafa Benitez' ledelse. Han er sterk, rask, han kommanderer og har vist hvor god han er til å lese spillet. Det er ferdigheter som gjør ham ideell for Southgate. Sannsynligvis kommer VM for tidlig for ham, men når du ser hvilke alternativer England har på stopperplass kan han være et alternativ», skriver Johns.

På Champions League-plass

Med tre seire på rad har Newcastle klatret opp til 4. plass. Matt Ritchie, som har notert seg for fire målgivende pasninger i seiersrekken, advarer mot å ta av.

– Å ha selvtillit er viktig, men vi må sørge for at vi holder beina plantet på jorden. Vi har bare spilt fem kamper, og har ikke oppnådd noe som helst ennå, påpeker Ritchie til Mirror.

Michael Owen, som fortsatt er Newcastles rekordsignering tolv år etter overgangen fra Real Madrid, har også latt seg imponere av sesongstarten. Han etterlyser imidlertid en målfarlig spiss, ettersom Lascelles er lagets toppscorer.

– De kjøpte mange spillere denne sommeren, men ingen av dem var en slik «marquee signing» som supporterne deres elsker. De har noen veldig gode spillere – som Matt Ritchie – men de savner en ordentlig nummer ni, sier Owen til Chronicle.

Søndag 17.00 får Jamaal Lascelles muligheten til å notere seg på scoringslisten tredje kamp for rad. Brighton – Newcastle ser du på TV 2 Sport Premium og Sumo!