Medaljen glapp for de norske U23-gutta

Anders Skaarseth beste nordmann på tiendeplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge var med på å prege rittet, men ingen av U23-gutta klarte å få det helt til å fungere på fellesstarten.

Medaljen glapp
Anders Skaarseth ble beste nordmann på tiendeplass etter å ha vært med i spurten om bronsemedaljen.

Gullet gikk til franske Benoit Cosnefroy etter å ha slått tyskeren Lennard Kamna i spurten. Michael Svendsgaard fra Danmark tok bronse.

– Jeg var ikke bedre på slutten. Jeg tok et lite jafs på Bryggen - det kostet litt. Når Doffen ikke var der på slutten, prøvde jeg bare selv, sier Skaarseth til TV 2.

– En stor skuffelse
Forventningene var store til regjerende verndesmester Kristoffer «Doffen» Halvorsen, men sørlendingen maktet ikke å henge med i bakkene på den siste runden og måtte se medaljehåpet svinne hen.

– Det er en stor skuffelse. Vi hadde som mål å vinne. Når vi ikke klarer det, er det en stor skuffelse. Det er mange sykkelløp igjen, men akkurat nå skal vi være skuffet, sier Halvorsen.

– Løypen var for hard. Jeg har aldri vært i bedre form, og jeg gjorde alt jeg kunne. Når du ikke er god nok, er du ikke god nok.

Rasmus Tiller var med i brudd underveis i rittet og forsøkte seg også med et angrep på de siste tre kilometerne uten at han klarte å kjøre seg opp til Benoit Cosnefroy og Lennard Kamna i front. I spurten om medaljene ble det for langt frem for Skaarseth og Tiller i en stor gruppe.

– Vi gjorde vårt beste og ga alt, sier Tiller.