VANT I FJOR: Kristoffer Halvorsen med gullmedaljen.
VANT I FJOR: Kristoffer Halvorsen med gullmedaljen. Foto: Bendiksby, Terje

Disse utfordrer Kristoffer Halvorsen i kampen om gullet

Her er Mads Kaggestads VM-managerutvalgte til U23-herrenes fellesstart.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sykkel-VM på TV 2 og tv2sumo.no fredag:
10.00: Fellestart, junior kvinner
12.30: Fellesstart, U23 menn

Spill VM-manager: Her setter du opp laget ditt

Herrenes U23-ritt blir meget spennende. Klarer Kristoffer Halvorsen å forsvare VM tittelen fra Qatar? Her mitt managerlag:

Kristoffer Halvorsen er regjerende verdensmester og går igjen for gull. Etter årets sesong setter han kursen for en ny tilværelse i Team Sky. Hva er vel bedre enn å takke for seg i Joker Icopal og på det tilværelsen på kontinental-nivå med gull på hjemmebane i Bergen?

Halvorsen har en god spurt og vil prøve å sykle billigst mulig for å spare kreftene til finalen. Det er konkurrentene som må angripe og Halvorsen trenger gode hjelperyttere til å trekke seg i posisjon og tette luker inn mot oppløpet. Spørsmålet er om Halvorsen har formen og styrken inn i en løype som er vesentlig hardere enn han møtte i ørkenen i Qatar i fjor. Jeg tror Halvorsen er i form. Han gjennomførte et solid Tour de L’Avenir med seier i poengkonkurransen og topp fire på seks av ti etapper.

Ivan Garcia Cortina er en av mine aller største favoritter til å vinne U23 rittet. Spanjolen syklet prøveproff for Etixx-Quickstep i fjor, men signerte i stedet en to års proffkontrakt med Bahrain-Merida. Nylig gjennomførte han Spania rundt i fin stil. Han ble nummer tre på en tøff etappe til Gijon, hvor han ledet til kun få meter og spurtslått av Thomas De Gendt og Jarlinson Pantano. Ikke dårlig for en ung førsteårsproff som debuterer i et treukersritt. Garcia Cortina er sterk, har en solid spurt og er herdet etter et år på WorldTour-nivå.

EUROPAMESTER: Casper Pedersen under EM på hjemmebane i august.
EUROPAMESTER: Casper Pedersen under EM på hjemmebane i august. Foto: Henning Bagger

Casper Pedersen imponerte med tredjeplass sammenlagt i PostNord Danmark Rundt nylig. Han hadde ledertrøyen i samme ritt etter å ha vunnet første etappe. 21-åringen ble europamester på fellesstart og har mange solide resultater. Den flotte sesongen har gitt ham en to års proffkontrakt med det irske laget Aqua Blue og gjør ham til en av de store medaljefavorittene i fellesstarten for U23.

Pavel Sivakov ble nummer elleve på temporittet i VM. En beskjeden plassering i forhold til hva den sterke russeren har oppnådd av resultater ellers denne sesongen. Før VM ble han nummer to sammenlagt i det prestisjefulle og utfordrende etapperittet Olympa’s Tour. Han vant etappe i Tour de L’ Avenir og har imponert med seier i tøffe etapperitt som Giro della Valle d’Aosta, Baby-Giroen, og Ronde de l’Isard. Han er en tøffing i endagsritt også, noe han viste med 12 plass i U23 utgaven av Flandern rundt i år. For den imponerende innsatsen har 20-åringen signert den treårs kontrakt med Team Sky. Spørsmålet er om Sivakov har brent for mye av kruttet i en hektisk og suksessrik sesong?

Brandon McNulty ble nummer to på VM-tempoen for U23. Han ble treer sammenlagt i Tour de Alsace og vant det amerikanske mesterskapet i tempo. 19-åringen har hatt en lett sesong med 13 konkurransedager. Med resultatutviklingen ser det ut til at den amerikanske unggutten har funnet toppformen til riktig tid, noe han også gjorde i fjor da han vant temporittet i VM i Qatar.

Spill VM-manager: Her setter du opp laget ditt