Molde raknet etter keepertabbe – Lillestrøm til cupfinale

Andreas Lindes keepertabbe ble vendepunktet i cupsemifinalen.

Molde-Lillestrøm 0-3

Se målene i videovinduet øverst. Video med tillatelse fra NRK.

En keepertabbe av Molde-keeper Andreas Linde ble vendepunktet da Lillestrøm vant 3-0 borte mot Molde og sikret seg plass i cupfinalen.

Det avgjørende øyeblikket skjedde 15 minutter før slutt. Mats Haakenstad spilte ballen til Simen Kind Mikalsen som vendte opp inne i Lillestrøm-feltet.

Kind Mikalsen fikk ikke klem på avslutningen, men tok Linde på feil fot og trillet inn i nettet, rett ved siden av sisteskansens fot.

– Det er en gedigen keepertabbe. Det er løst som søren. Jeg vet ikke hva han holder på med, sa NRKs ekspertkommentator Tom Nordlie.

– Vi har mange muligheter til å avverge 0-1-målet før det kommer så langt. Det er slikt som skjer, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær til TV 2.

– Jeg hadde håpet at vi skulle få det første målet, for da måtte Lillestrøm åpnet seg for oss, og ikke omvendt, sier Moldes Ruben Gabrielsen til TV 2.

– Blir ikke stort bedre

Da Molde presset på for å utligne fikk istedet Lillestrøm scoret to ganger gjennom Erling Knudtzon og Aleksander Melgalvis. Dermed blir det LSK mot Sarpsborg 08 i finalen 3. desember.

– Det blir ikke stort bedre enn dette. Jeg syns vi fortjente det. Vi hadde mange store sjanser, sier 2-0-scorer Knudtzon til NRK.

– Vekten på skuldrene mine ble mye lettere da Simen satte det første.

Det er ti år siden Lillestrøm var i en cupfinale sist, da det endte med kongepokalen etter 2-0-seier over Haugesund.

– Det er helt fantastisk. Vi har ventet lenge på dette. Det er vel fortjent, og en opptur for laget, klubben og byen, sier LSK-kaptein Frode Kippe til TV 2.

– Det er helt fantastisk. Endelig er vi i posisjon til å vinne noe med Lillestrøm. Det har vært målsettingen lenge. Etter at vi fikk målet så kunne vi bare pøse på. Vi vinner fortjent til slutt, sier Kind Mikalsen til TV 2.

– Mye som går galt

Lillestrøm spilte en god bortekamp, og Ole Gunnar Solskjær var ikke imponert over eget lag.

– Det er skuffende. Vi hadde håpet på en god prestasjon, men fikk det ikke til. Vi var ikke gode nok, sier Ole Gunnar Solskjær til TV 2.

– Hva går galt i dag?

– Det er mye som går galt. Lillestrøm gjør en god kamp, og vi gjør en langt under pari kamp.

Ex-Lillestrøm-forsvarer Ruben Gabrielsen besøkte gamle lagkamerater i garderoben for å gratulerer dem etter en opphetet avslutningen på kampen.

– Jeg har det veldig vondt, som alle som er glad i Molde. Det er helt jævlig, sier Gabrielsen til TV 2.

Svak Molde-omgang

Målet kom i Moldes beste periode i kampen, men det var LSK som begynte best.

I løpet av kampens første 15 minutter hadde Lillestrøm tre brukbare sjanser, den siste dundret over av Erling Knudtzon.

Begge lag ville ha straffe rundt midtveis i førsteomgang. Først Knudtzon da han gikk i bakken i duell med Isak Ssewankambo, og deretter Mathias Normann som falt i kroppskontakt med Charles Ezeh. I begge tilfeller vinket Svein Oddvar Moen spillet videre.

LSK skapte også det som var av farlige sjanser frem mot pause, men lagene gikk i garderoben på stillingen 0-0, med gjestene som klart mest fornøyde.

– Vi kan bli bedre overalt. Det har vært en veldig svak omgang av oss. Vi må skjerpe oss, sa Moldes Ruben Gabrielsen til NRK i pausen.

Hjemmelaget hevet seg

Ole Gunnar Solskjær ønsket seg større tempo i spillet offensivt, og det var tegn til forbedring fra Molde tidlig i andreomgang.

Etter en førsteomgang uten å løsne skudd fikk både Petter Strand og Babacar Sarr testet Arnold Origi i løpet av det første kvarteret av andreomgang.

Midtveis i omgangen holdt Origi på å forære Bjørn Bergmann Sigurdarsson et mål da keeperen var langt ute, men klarerte ballen rett i beina på Sigurdarsson. Islendingens lobb fra 40 meters hold duppet imidlertid ikke i tide og endte bak mål.

Etter sjokket med baklengsmålet virket det som om Molde aldri helt kom seg til hektene.

Da de jaktet på seiersmålet ble det rom bakover, og Erling Knudtzon ble spilt gjennom. Alene med keeper gjorde han ingen feil.

Raknet

To minutter seinere trodde Molde de hadde utlignet etter mye klabb og babb. Etter flere avslutninger fikk Babacar Sarr smelt ballen i mål, men dommerteamet annullerte for offside.

– Vi var uheldige. Jeg forstår at guttene blir frustrert. Det er lov det, men nå må vi snu fokuset mot serien, sier Solskjær.

Frustrasjonen var til å ta og føle på, og konsentrasjonen sviktet for vertene. I stedet ble det 3-0 gjennom Aleksander Melgalvis som skjøt via Ruben Gabrielsen og i mål på overtid.

Da sa Svein Oddvar Moen at nok var nok, og blåste av etter ett minutt og 45 sekunder av tre minutter annonsert tillagt tid.

Noe feiring for Lillestrøm blir det ikke.

– Det blir det ikke. Jeg beklager på vegne av spillerne, men de må restituere seg og gjøre jobben til søndag slik at vi kan ha gode muligheter til å slå Rosenborg. Vi lever av å spille kamper og å være godt forberedt, sier Lillestrøm-trener Arne Erlandsen til TV 2.