Baseball-stjerne knust etter å ha skadet liten jente – krever endringer

Todd Frazier opplevde alle baseball-spilleres mareritt da han traff et barn med en ball som gikk i 190 kilometer i timen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

New York Yankees-Minnesota Twins 11-3

Se hendelsen i Sportsnyhetene øverst.

New York Yankees-batter Todd Frazier opplevde en baseballspillers mareritt onsdag.

Et feilslag suste ut av stadion og traff et lite barn på tribunen.

Frazier var tydelig preget av situasjonen i det den oppstod, og var også emosjonell da han ble intervjuet om den etter kampen.

– Det var fryktelig. Jeg var helt skjelven. Jeg håper bare at det går bra med henne. Det er tøft å se på, og det er for å være ærlig tøft å være en del av. Jeg så hele greien. Faren, eller hvem som var med henne, prøvde sitt beste å beskytte henne, men ballen går i 190 kilometer i timen. Det er ikke lett, sier Frazier etter kampen.

– Jeg tenkte på mine egne barn. Jeg har to barn under tre år, og jeg håper bare hun er OK.

Store mengder blod

Både Twins- og Yankees-spillere var preget av hendelsen og flere spillere hadde tårer i øynene mens de ba for jenten.

Øyenvitner forteller at offeret ble truffet i munnen, og at det var store mengder blod. Kampen ble utsatt i fem minutter mens medisinsk personell tok seg av barnet.

Yankee-manager Joe Girardi har uttalt at det går OK med jenten, men skadeomfanget er ikke kjent.

– Barnet som ble truffet med en ball i dag ble gitt førstehjelp på stadion, og får nå medisinsk oppfølging på et lokalt sykehus. Lovgivningen hindrer oss i å gi noe mer informasjon, og vi vil ikke gi ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt, sier New York Yankees i en offisiell uttalelse ifølge NJ.com.

Krever endringer

Det er tredje gang siden mai at en tilskuer blir truffet av en ball på Yankee Stadium.

I 2015 kom Major League Baseball med en anbefaling om å innføre sikkerhetsnett eller skjermer for å hindre at baller suser inn på tribunen og treffer tilskuere.

New York Mets innførte dette før denne sesongen, mens Yankees uttalte i august at de seriøst vurderer muligheten for å innføre nett rundt banen før 2018-sesongen.

Nå krever den uheldige batteren fra onsdag at det kommer.

– Jeg mener nettene bør opp. Jeg mener alle stadion bør ha det, men vi er ikke der ennå. Det er veldig uheldig, sier Todd Frazier.

– Sikkerhet er viktigst

Motargumentet er at det blir dårligere sikt for de samme tilskuerne.

– Vi har prøvd å få disse lagene til å sette opp sikkerhetsnett, sier Twins' Brian Dozier.

– Alle stadioner må ha nett. Så enkelt er det. Jeg bryr meg ikke om hvordan fansen ser. Det handler om sikkerhet. Jeg har fortsatt vondt i magen av det som skjedde.

Også de som tar avgjørelser utenfor banen var preget av det som skjedde.

– Jeg er for å gjøre alt så sikkert som mulig for alle på stadion. Spillerne er også det, sier Yankees-manager Joe Girardi.