HAR SNAKKET SAMMEN: Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen fikk pratet sammen på torsdagens trening.
HAR SNAKKET SAMMEN: Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen fikk pratet sammen på torsdagens trening. Foto: Bendiksby, Terje

Kristoff og Boasson Hagen enige om hemmelig VM-plan

De to norske stjernene har lagt en plan før søndagens landeveisritt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kaos og dårlig kommunikasjon ødela Norges gullmuligheter i VM i Doha i fjor. Etter løpet var Alexander Kristoff svært irritert på Edvald Boasson Hagen. Kristoff mente at landsmannen spurtet for egne muligheter i stedet for å hjelpe ham til en topplassering.

På dagens trening i Bergen pratet de to norske kapteinene mye underveis. Der la Boasson Hagen og Kristoff en slagplan før søndagens landeveisritt.

– Vi snakket om litt forskjellige ting, både taktiske ting og andre ting. Vi er enige om en grovskisse av en plan som kan bli bra, sier han til TV 2.

– Om skissen lykkes eller ikke får vi se på søndag, legger han til.

Holder kortene tett til brystet
Det er ingen hemmelighet at det norske laget var fornøyd med hvordan taktikken fungerte i EM i Herning der Kristoff tok gull, men Boasson Hagen holder kortene tett til brystet på spørsmål om hva han og Kristoff er enige om.

– Det får vi ta etter søndagen når vi ser hvordan det går, smiler han.

– Det er hemmelig?

– Det er i hvert fall ikke vits å vise kortene i all offentlighet. De skjønner nok ikke norsk, men det er ikke overraskende hvilke planer vi går for. Det er mange sterke nasjoner. Vi må følge dem også, sier han.

Boasson Hagen fikk kjenne på regnværet i Bergen torsdag. Til helgen skal det bli tørrere. Det gleder nok samtlige ryttere i feltet. Boasson Hagen har vært flere ganger i Bergen og syklet opp laksebakken. Den var akkurat som han husket den fra forrige gang.

– Det er fortsatt en hard løype. Det vil bli tøft å henge med over toppen, men det er en løype som skiller. Det tror jeg er bra for min egen del, sier rudsbygdingen.

– Har ikke vært med på noe så vilt
Han har opplevd mye som sykkelrytter, men temporittet i Bergen kommer høyt på listen over opplevelser.

– Jeg har ikke vært med på noe så vilt som dette. Resultatet var ikke rått, men folkefesten var rå, sier han.

Boasson Hagen fikk også med seg tilskueren som ble hockeytaklet av politiet. Taklingen har blitt en snakkis i landslaget.

–– Det er kanskje et eksempel på at man ikke skal løpe etter ryttere. Men jeg håper at det ikke fikk noen videre konsekvenser, for tilskueren var bare glad og entusiastisk. Jeg håper han ikke fikk mer trøbbel, men det var en bra takling, smiler 30-åringen.