UVENNER: Edinson Cavani og Neymar under kampen mot Lyon.
UVENNER: Edinson Cavani og Neymar under kampen mot Lyon. Foto: Franck Fife

Bråkmakerkongen Neymar:

Cavani bør merke seg denne skrekkhistorien

Neymar havner stadig i tottene på både med- og motspillere. Verst gikk det utover en trener som nektet ham å ta straffe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I helgens Ligue 1-kamp mot Lyon ble det ampert mellom PSG-stjernene Edinson Cavani og Neymar etter at sistnevnte ville ta et straffespark som Cavani ikke ville gi fra seg.

Ifølge medierapporter måtte de to skilles i garderoben etter kampen, og Neymar skal også ha krevd at spissmakkeren selges fra PSG.

Det er i tilfelle ikke første gang at en straffedisputt får alvorlige konsekvenser for noen rundt den brasilianske superstjernen.

Som Santos-spiller i 2010 ble Neymar fortalt at trener Dorival Junior foretrakk at en annen spiller tok straffe. Det likte spissen dårlig, og de to havnet i en kraftig konfrontasjon.

SPARKET: Dorival Junior havnet i bråk med Neymar, og ble sparket. .
SPARKET: Dorival Junior havnet i bråk med Neymar, og ble sparket. . Foto: Juan Karita

Neymar ble vraket til neste kamp, men bare timer etter vrakingen ble treneren sparket... Om noen tvilte på hvem som var sjefen.

Så spørs det om verdens dyreste fotballspiller har samme makt i PSG.

Det er imidlertid ikke enkeltstående episoder.

AS kaller Neymar bråkmakerkongen, og har samlet en oversikt over brasilianerens mest kjente krangler med både med- og motspillere - før Cavani-bråket.

Anthony Ralston

I Champions League-debuten for PSG havnet Neymar i bråk med Celtics 18 år gamle Anthony Ralston. Brasilianeren nektet å ta tenåringen i hånden etter kampen, og var også ufin med munnbruken etter 5-0-seieren.

Nelson Semedo

Rett før han forlot Barcelona havnet brasilianeren i klammeri med den nye lagkameraten Nelson Semedo. Opptrinnet mellom de to ble filmet, Neymar forlot treningen etter å ha kastet vesten i bakken, før han sparket en ball bort i sinne og stormet ut av anlegget.

Carlos Bacca

I Copa America i 2015 ble Neymar utvist etter kampslutt i 0-1-tapet for Colombia. Det etter å ha sparket en ball i ryggen på Pablo Armero, og etter litt bråk kom Bacca inn i situasjonen og sendte Neymar i bakken med en dytt.

UFINT: Carlos Bacca dytter Neymar.
UFINT: Carlos Bacca dytter Neymar. Foto: Silvia Izquierdo

Unai Bustinza

Barcelona ledet 3-1 i Copa del Rey-finalen mot Athletic Bilbao når Neymar prøvde seg på en regnbueflikk over hodet på Bustinza. Neymar kom seg nesten fri, men istedet ble han felt og Athletic Bilbao-spillerne flokket seg rundt brasilianeren. De hevdet forsøket var mangel på respekt og et forsøk på å ydmyke dem. Til slutt måtte Xavi Hernandez gå imellom Neymar og Athletic-spillerne.

Juanfran

En gjentagende affære som AS mener vil bli savnet. Det var stort sett alltid bråk mellom Neymar og Atletico Madrid-forsvareren. På et tidspunkt viste Juanfran et tegn som henviste til Tysklands 7-1-seier over Brasil i retning Neymar.

IKKE BESTEVENNER: Neymar og Juanfran.
IKKE BESTEVENNER: Neymar og Juanfran. Foto: Paul White

Fernando Torres

Etter å ha vært involert i klammeri med Juanfran og Raul Garcia i en annen kamp var det Fernando Torres som hadde fått nok av Neymar. Torres gikk opp i ansiktet på Neymar, mens Andres Iniesta prøvde å dra lagkameraten bort. Neymar fortsatte imidlertid å provosere Atletico Madrid-spillerne og Torres måtte dras bort fra situasjonen.

Juan Camilo Zúñiga

Zuñiga var mannen som skadet Neymar under VM på hjemmebane, og også etter det har de vært i tottene på hverandre. Når de to møttes igjen var ikke Neymar sen med å gå til angrep. Etter at de to havnet i en duell ga Neymar klar beskjed om at «etterpå ringer du meg for å unnskylde, din h***sønn.

Senere har de imidlertid hatt forsoningsmøte.

Coentrao og Pepe

Real Madrid-spillere slipper selvfølgelig ikke fri. I Copa del Rey-finalen i 2014 var Neymar involvert i bråk med begge de to portugiserne etter at han tilsynelatende filmet for å skaffe Barcelona straffe. Coentrao viste filmetegnet i retning Neymar da dommeren ikke ga straffe, og Neymar stanget til Coentrao. Pepe tok tak rundt nakken på Barcelona-spilleren før situasjonen roet seg.