Hammerseng-Edins råd til Larvik-spillerne: – Gi litt f...

Byåsen-Larvik har gått fra å være en toppkamp til å bli en kamp for tilværelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag 20.15: Byåsen-Larvik på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no.

Larvik har fått en usedvanlig tøff start på håndballsesongen.

Fra å spille 16 år uten å tape en seriekamp, har de nå tapt to av tre kamper. Og det mot nyopprykkede Fredrikstad og Sola.

Gro Hammerseng-Edin var en av 10 spillere som ga seg i klubben etter forrige sesong.

Nå skal hun jobbe som håndballekspert i TV 2.

– For omgivelsene er det nok et sjokk at Larvik taper to kamper mot antatt svakere motstand, men jeg er ikke så overrasket ut fra forutsetningene, sier Hammerseng-Edin.

Veteranens råd

Larvik har hatt en vanvittig stor utskifting, og i tillegg er nøkkelspillere som Thea Mørk og Tine Stange skadet.

Motstanderne opplever ikke at de møter det Larvik-laget som de har tapt veldig mange kamper mot før.

– Akkurat nå har ikke Larvik toppnivået inne. Klubben må rett og slett innse at det tar tid å etablere noe nytt. Jeg husker det selv da jeg kom inn i landslaget etter alle utskiftingene etter OL i 2000. Det tok tid, men det gikk jo bra etterhvert, sier Gro Hammerseng-Edin og kommer med et råd:

– Det kan hende at spillerne føler de skal leve opp til enormt mye historie. De nye unge trenger ikke å sammenligne seg med noe som har vært. De skal få lov til å skape sitt eget. De bør slippe seg løs og gi litt f... i forventningene rundt seg.

– Det Larvik har prestert i to av tre kamper så langt er ganske langt unna et stabilt gullnivå, men toppnivået er fortsatt bra. Jeg tror at de fortsatt kan kjempe om gullet, men i øyeblikket er det andre som er større favoritter. Det kan Larvik leve med, mener den tidligere Larvik-stjernen.

– Tatt litt lengre tid

Larvik-trener Tor Odvar Moen gikk tøft ut før sesongen og sa at, til tross for alle endringene, skulle Larvik gi den store gullfavoritten Vipers Kristiansand kamp om gullet.

– Jeg trodde vi skulle stå på beina i september, men vi har nok hatt litt kort tid, sier Moen.

– Vi har byttet ut mange landskamper og pokaler. Da vi på trening forrige sesong spilte de gamle mot de unge gikk grensen på 31 år. Nå går den på 21... Men talentet er der, kvaliteten er der, og vi blir bare sterkere og sterkere. Men vi hadde håpet vi skulle være bedre raskere.

– Andre rammer

Linn-Kristin Riegelhuth Koren er den eneste av stjernespillerne som er igjen i klubben.

Hun har startet sesongen formidabelt med å lage 36 mål på tre kamper. Likevel har to av tre kamper endt med tap.

– Det er litt andre rammer som gjelder nå. Det er et annet lag og det er en annen sammensetting. Vi må nullstille og begynne fra scratch, sier «Linka».

– Det kommer til å bli beinhardt. Det kommer til å svinge i alle kamper. Det kommer til å bli jevnt i alle kamper. Vi kommer til å måtte kjempe for hvert eneste poeng for å prøve å få noen. Det er fortsatt like gøy, men ingen ting er en selvfølge lenger, sier Riegelhuth Koren.

Onsdag kveld møter Larvik Byåsen i Trondheim. I mange år var det toppkampen i norsk kvinnehåndball.

Nå har også Byåsen snublet igang sesongen og tapt begge sine kamper. Dermed kan kveldens oppgjør bli som en episode av Farmen - kampen for tilværelsen...

Onsdag 20.15: Byåsen-Larvik på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no.