«Bloggerne»-Anne Brith vurderer å anmelde en bloggleser

I over ett år har Anne Brith Davidsen (42) blitt sjikanert av en leser, forteller hun.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anne Brith Davidsen (42), som er en av profilene i den syvende sesongen av dokuserien «Bloggerne», vurderer å politianmelde en bloggleser.

I et blogginnlegg skriver Davidsen at leseren har sjikanert henne i over ett år.

– Det er hets på det groveste, sier Davidsen, da TV 2 møter henne på et «Bloggerne»-pressetreff.

Hun ønsker ikke å utdype hva hetsen går ut på.

– Jeg har flere lesere som jevnlig går over streken, og med denne leseren så har det vart i ett år. Jeg har vært hos politiet, og akkurat nå står saken der at vi samler bevis for å legge inn en anmeldelse, sier hun.

Kontaktet hjemme

Bloggeren forteller at hun har vurdert i ett år hva hun skal gjøre med saken, og at hun nå føler at det har gått for langt.

Ifølge Davidsen har leseren blant annet bestilt frisørtimer og reservert bord på restauranter i hennes navn, samt kontaktet samarbeidspartnere, venner og familie.

Leseren har også kontaktet henne hjemme, forteller hun.

– Grensen går når personen kommer så nært og innpå det aller mest private. Mine foreldre og søsken har ikke valgt et offentlig liv, og de skal få slippe å bli kontaktet, sier hun.

Vil ikke gi opp bloggingen

Davidsen skriver på bloggen at leseren mener at hun må slutte å blogge og dele livet sitt på sosiale medier. Det akter hun ikke å gjøre.

«Jeg har grublet i over et år nå på hvorfor du hater meg så mye?... I min verden er det ikke plass for så mye hat. Og om jeg slutter å blogge så har du vunnet. Og hatet har seiret. Styggedom, baksnakk og sinne har vunnet over kjærlighet og fremsnakk», skriver hun i blogginnlegget.

– Jeg tåler mye. Innimellom får jeg mye hets, men da tenker jeg at dette ikke er mennesker som jeg identifiserer meg med. Om jeg skulle latt det gå innpå meg, så hadde jeg blitt gal, sier hun til TV 2.

– Men når jeg er på mitt svakeste, så går kommentarene innpå meg. Jeg har mange ganger følt veldig alene og grått når jeg har lagt meg for å sove, sier hun.

Bloggerne-Anne Brith blir overtalt til å ta botox i ansiktet

Kritikk

Davidsen har blogget i syv år. Det som startet som en bakeblogg, har de siste årene utviklet seg til en livsstilsblogg med omtrent 10.000 daglige lesere.

Bloggeren forteller at hun er glad for at hun får kritikk fra leserne.

– Men det er en grense mellom det å diskutere en sak og hetse noen. Med en gang man blir ufin, kommer med stygge ord og trusler, så mister man fokus på debatten. Så debatter gjerne og vær uenig, men ikke si at «når klokken blir elleve i kveld, så kommer jeg og tar deg, for jeg vet hvor du bor», sier hun.

Davidsen forteller at hun ikke tenkte at det skulle bli slik da hun startet å blogge for syv år siden.

Anne Brith klager på grådige nordmenn – så ser hun hvem som har forsynt seg grovt av kakefatet

– Men som blogger kan du ikke si at du gir deg fordi du får så mye hets. Du har jobbet for dette, så da må du ta både det positive og det negative. Du må stå i det, og det gjør jeg, sier hun.

I tillegg til Davidsen er også Anna «Mamma til Michelle» Rasmussen, Kristine Ullebø, Anniken «Annijor» Jørgensen, Espen Hilton, Marna Haugen Burøe og Ørjan Burøe med i den syvende «Bloggerne»-sesongen.

Se «Bloggerne» på TV 2 Livsstil mandag til torsdag klokken 21.30. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.