Statistikken der wenger matcher de beste:

– Arsenal er nødt til å vinne disse kampene

Arsenal med gyllen mulighet til å klatre på tabellen de neste ukene.

Se sammendrag fra Chelsea – Arsenal i vinduet øverst!

I løpet av de fem neste seriekampene skal Arsenal møte West Bromwich, Brighton og Swansea på hjemmebane. Borte møter de Everton og Watford.

TV 2s fotballekspert Petter Myhre mener det blir en meget viktig kamprekke for Arsene Wenger etter en trå sesongstart.

21.00 kan du se Arsenal – West Bromwich på TV 2 Sport Premium og Sumo!

– De er nødt til å vinne disse kampene. Så mye bedre som topplagene har blitt sammenlignet med bare de tre-fire siste sesongene, har du ikke råd til å gå på smeller i slike kamper om du vil henge med. Ekstremt mange poeng blir plukket i kampene mot de antatt svakere lagene, poengterer Myhre.

Fotballeksperten oppfordrer også Arsene Wenger til å få Alexis Sánchez inn i startelleveren så fort som mulig, og tror det kan styrke sjansene deres.

– Det blir helt avgjørende for dem. Har Arsenal noen ambisjoner om gullkamp, må de sørge for at han kommer opp på sitt beste med en gang. Han er en av ligaen beste offensive spillere, og er den som skaper ting på egenhånd. Han er den annerledes-spilleren der fremme de er avhengige av, mener Myhre.

God statistikk

Det er nettopp hjemme mot lagene utenfor topp seks at The Gunners pleier å gjøre jobben. Forrige sesong gav de bare bort poeng i to kamper, og plukket 37 av 42 mulige poeng.

Bare Tottenham og Chelsea var bedre. Myhre mener det ikke er tilfeldig.

– Arsenal har et meget godt utviklet spill. De har en samhandling som er blant de beste i ligaen, og når de møter svakere lag har de veldig mye ball. Da får de offensive spillerne brukt sine ferdigheter, forklarer han.

Fotballeksperten tror Arsene Wengers gode statistikk kommer til å fortsette i det behagelige kampprogrammet fremover.

– Det er mot like gode eller bedre motstandere de kommer til kort, og de straffer Arsenal i større grad enn de klarer å gjøre tilbake. Mot svakere motstand skaper de alltid masse sjanser, og da står det bare på effektiviteten. De er veldig flinke til å bryte ned den type motstand de møter fremover.

Godt tak

West Bromwich, kveldens motstander, er et lag Arsene Wenger har et godt tak på hjemme. Siden Birmingham-klubben rykket opp, har de bare vunnet én kamp på Emirates.

Nå har Arsenal vunnet seks på rad, og står med overlegne 13-1 i målforskjell.

– Nøkkelen for dem er å knekke koden mot de andre topplagene. De så bra ut mot Chelsea sist, og har bygget seg opp etter en svak start. Det er ikke noen grunn til at de ikke skal ha selvtillit nå.

Må få stjernen tilbake

Myhre oppfordrer også Arsene Wenger til å få Alexis Sánchez inn i startelleveren så fort som mulig, og tror det kan styrke sjansene deres.

– Det blir helt avgjørende for dem. Har Arsenal noen ambisjoner om gullkamp, må de sørge for at han kommer opp på sitt beste med en gang. Han er en av ligaen beste offensive spillere, og er den som skaper ting på egenhånd. Han er den annerledes-spilleren der fremme de er avhengige av, mener Myhre.

Under torsdagens pressekonferanse ble Arsene Wenger konfrontert med utelatelsen av chileneren mot Chelsea når han kunne spille mot Køln og Doncaster, ifølge Mirror.

– Det er ikke noen skjult agenda. Jeg prøver bare å få ham tilbake i toppslag. Europa League og ligacupen er viktige turneringer, og jeg prøver å gi ham kamptrening slik at han skal komme tilbake til sitt beste, forklarte Wenger.

– Jeg gav ham en lang ferie. Han var ikke i veldig god form da han kom tilbake, og så ble han skadet. Sánchez kunne spilt mot Chelsea om han var 100 prosent, sa Arsenal-manageren.

Sommerkjøpene leverer

Myhre tror Arsenal-fansen snart kan få se lyset i enden av tunnelen, og argumenterer med at sommerkjøpene har sett bra ut i sesonginnledningen.

– Kolasinac har gjort det bra, synes jeg. Han er en tøff spiller med masse tempo i kroppen, og har en strålende fysikk som passer Premier League veldig bra.

– Lacazette har levert som man forventet. Han kommer til å trenge litt mer tid på å tilpasse seg ligaen, men han har levert greit hittil. Når han blir bedre kjent med lagkameratene, kommer han sannsynligvis til å gjøre det bedre. Han har definitivt potensial til å score bra med mål fremover, mener Myhre.

Den overraskende signeringen

Arsenal kan imidlertid få trøbbel med å spille seg forbi West Bromwichs midtbaneledd.

Helt på tampen av overgangsvinduet hentet Tony Pulis Gregorz Krychowiak på lån fra PSG. Selv om han bare har spilt to kamper for West Bromwich, har Telegraph-journalist John Percy sett mer enn nok.

«Han ser allerede ut som et av sommerens lureste kjøp. PSG-spilleren var helt fantastisk mot West Ham. Han forstyrret motstanderne og beskyttet eget forsvar i det som bare var hans tredje ligakamp dette kalenderåret», skriver Percy i Telegraph.

Overfor den engelske avisen innrømmer Tony Pulis at han ikke hadde forventet å hente en spiller av Krychowiaks kaliber.

– Jeg er fortsatt veldig overrasket over at vi fikk tak i ham. Han kommer til å bli en kjempespiller for oss. Han fikk ikke spilt noen kamper i preseason, og kommer fortsatt til å trenge litt tid før han er like skarp og sterk som han ønsker å være, siteres Pulis.

I kveld får Arsene Wenger muligheten til å bite seg fast i tittelkampen. Arsenal – West Bromwich ser du på TV 2 Sport Premium og Sumo 21.00.