Politiet har pågrepet en 35 år gammel mann, siktet for uaktsomt drap på savnede Hjalmar Johnsen (62) i Skien i Telemark.

Det opplyser Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding.

Politiadvokat Asle Sandnes sier til TV 2 at det er skjellig grunn til å tro at 35-åringen har forvoldt savnedes død og har pågrepet ham fordi de mener det er fare for bevisforspillelse.

Johnsen har vært savnet siden fredag, og politiet leter fortsatt.

– På bakgrunn av vitneopplysninger mistenker vi at det har vært en påkjørsel, der siktede har syklet på den savnede, og har forvoldt hans død, sier Sandnes.

Like etter klokken 13.30 ble det funnet en død person i vannet i Skien. Politiet antar at dette er savnede Hjalmar Johnsen.

Pårørende skal være varslet.

Hjalmar Johnsen har vært savnet siden fredag. Foto: Privat
Hjalmar Johnsen har vært savnet siden fredag. Foto: Privat

Tekniske undersøkelser

Politiet gjør søk etter Johnsen og gjennomfører tekniske undersøkelser på aktuelle steder.

De innhenter tekniske spor, opplyses det.

Telemarksavisa melder at politiet har sperret av et område på gangbroen over Damfoss i Skien, i jakten på den savnede 62-åringen. Politiets krimtekniker gjorde onsdag morgen undersøkelser på stedet.

Johnsen var fredag på besøk hos venner i bydelen Kleiva, og skulle ifølge TA bare hjem for å bytte klær. Han møtte deretter ikke opp som avtalt til en middagsavtale i sentrum senere på kveld.

Ifølge elektroniske spor, befant Johnsen seg trolig ved boligen sin klokken 20.28 fredag kveld. Etter dette tidspunktet er det uvisst hvor han videre beveget seg.

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • E-post: tips@tv2.no
  • Fra utlandet: +47 915 02255