En 38 år gammel mann meldte seg for politiet i forbindelse med saken tirsdag. Syklisten knytter seg til hendelsen, men erkjenner ikke straffskyld.

Han er avhørt og har fått forklare sin opplevelse av hendelsen, opplyser etterforskningsleder Kjell O. Moen ved Molde politistasjon til TV 2.

– Videre etterforskning vil vise hvorfor dette skjedde, sier Moen.

Kjørte forbi syklister

Det var lørdag at den skremmende opplevelsen skjedde. Kristine Heiervang Standal sa at hun ble slått i bakken av en syklist etter at hun hadde kjørt forbi to syklister med bil.

– Jeg følte det var en forsvarlig forbikjøring, men den ene syklisten opplevde det tydeligvis annerledes, fortalte Standal til TV 2 mandag.

Etter at hun hadde parkert foran Bunnpris-butikken på Fuglset, forklarte hun at en mann rev opp bildøren og slo til henne. Utenfor bilen oppsto en opphetet diskusjon som endte med at hun fiket til mannen med flat hånd.

Mannen svarte med å slå henne i øret så hun falt i bakken. Hennes to barn var sjokkerte vitner til det som skjedde, fortalte Standal til TV 2.

Helt annen oppfatning

Syklistens advokat Roy Peder Kulblik i advokatfirmaet Øverbø Gjørtz sier hans klient nekter for at han slo til kvinnen.

– For det første nekter han straffskyld. Det han forteller, er at hendelsen hadde sin opptakt ved at han ble nær nedkjørt, angivelig av den fornærmede kvinnen. Han hadde avtale med noen andre syklister om å stoppe ved denne butikken. Der var tilfeldigvis også kvinnen, sier advokaten til TV 2.

Ifølge syklisten satt Standal i bilen og snakket i telefonen. Syklisten åpnet døren og tok bort telefonen for å snakke med henne. Da føk hun ut av bilen og slo til ham, ifølge syklisten.

– Han rygger tilbake mot sykkelen, så smeller hun til ham en gang til. Hun velter over både ham og sykkelen. Han sier at han aldri slo henne, sier advokat Kulblik.

Står på sin forklaring

TV 2 har snakket med Kristine Heiervang Standal tirsdag. Hun sier at hun er fornøyd med at det har meldt seg en person som knytter seg til episoden, men mener at hans forklaring er fullstendig feil. Hun står fullt og helt på forklaringen hun har gitt politiet og til media.

Politiet har sikret opptak som viser deler av hendelsen. Saken etterforskes som en kroppskrenkelse.