POSITIVE PRØVERESULTATER: Svimmelhet har flere ganger ødelagt for Casper Ruud. Nå har han funnet svaret på problemet.
POSITIVE PRØVERESULTATER: Svimmelhet har flere ganger ødelagt for Casper Ruud. Nå har han funnet svaret på problemet. Foto: Felipe Dana

Ruud har funnet løsningen på problemet

Casper Ruud har to ganger måttet trekke seg fra turneringer grunnet svimmelhet. Nå tror og håper han at løsningen er funnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det norske stortalentet måtte kaste inn håndkleet midtveis i kamper både i Washington i juli og i Sevilla i september.

Nå har Snarøya-gutten vært gjennom omfattende tester for å få bukt med problemet. Og prøveresultatene er oppløftende.

– Ja, vi tok noen tester for å sjekke om jeg manglet noe viktig eller noe som er avgjørende for at jeg skal kunne prestere mitt beste. Og det var det ikke, noe som selvfølgelig er positivt, forteller Ruud til TV 2 Sporten.

Løsningen på problemet

– Jeg føler meg bedre nå. Formen er fin igjen, og jeg føler meg pigg, klar og fin til å spille og trene igjen, legger han til.

Selv tror han det er sammensatte årsaker til at han har vært plaget med blant annet svimmelhet.

– Det har blant annet vært voldsomt varmt, rundt 35 grader i skyggen og antakelig mer i varmen. Også har jeg nok ikke klart å fylle opp kroppen med nok og riktig næring.

– Vi prøver å få hjelp med dette "problemet", og løsningen blir antakelig å få mer og nyttige tilskudd som for eksempel sportsdrikker med elektrolytter, proteindrikk etter lange treninger og den slags, forklarer Ruud, som tirsdag var tilbake med et brak på tennisbanen.

Videre i Romania

Ruud har tapt elleve av sine 14 siste kamper, men i ATP Challenger-turneringen i Sibiu i Romania fikk nordmannen en solid og etterlengtet opptur.

I løpet av bare 32 minutter feide han tsjekkiske Vaclav Safranek, nummer 203 på verdensrankingen, av banen med 6-1, 3-0. Da trakk 23-åringen seg fra kampen.

I andre runde venter tøff motstand for Ruud, som skal opp mot formsterke Roberto Carbelles Baena, nummer 104 i verden.

Ruud, som på sin side befinner seg som nummer 139 på verdensrankingen, trakk for øvrig det lengste strået da de to møttes i Rio i februar tidligere i år.