Derfor klarer ikke Klopps Liverpool å stoppe Vardy

Jamie Vardy har bøttet inn mål mot Jürgen Klopps Liverpool.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Vardys scoringer i forrige oppgjør mot Liverpool i vinduet øverst!

I Premier League-sammenheng trives Jamie Vardy best mot to klubber – Arsenal og Liverpool. Mot begge har han scoret fem mål totalt.

Mot Liverpool fikk han imidlertid først fart på sakene etter Jürgen Klopp tok over, og tyskeren har bare klart å holde Vardy unna mål i én av fire kamper som sjef for Merseyside-klubben.

Lørdag 18.30 kan du se Leicester – Liverpool på TV 2 Sport Premium og Sumo!

De tre siste har den hurtige spissen scoret fem mål mot Klopps menn – fire av dem de to siste hjemmekampene.

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller mener det ikke er tilfeldig at Vardy scorer så mye mot akkurat Liverpool.

– Jeg er ikke overrasket i det hele tatt. Når du ser på målene han har scoret, ser han litt for kvikk ut for Liverpools stoppere. Med en gang de må snu seg og løpe hjemover er de i trøbbel. Vardy er en spiller Liverpool sitt forsvar sliter med å forsvare seg mot, forklarer Stamsø Møller.

Passer ham ikke

I Vardys scoringsrekke har Mamadou Sakho, Dejan Lovren, Lucas Leiva og Joël Matip vært stopperne som har fått i oppdrag å passe på Leicesters toppscorer.

Fotballeksperten tror Vardy-problemene kan komme til å fortsette for Merseyside-klubben.

– De spillerne Liverpool har passer ham. Jeg har sett de målene, og han ser litt for kvikk ut for dem. Generelt passer Leicester veldig dårlig til Liverpool som motstander – de er gode til å utnytte rom de kan kontre i, og der er Liverpool ekstremt sårbare, mener han.

– Det er ikke noen grunn til at det skal bli bedre med det samme, men det er garantert noe de analyserer. Når Mahrez har ballen, ser han alltid etter Vardy i bakrom. Da bør Liverpool presse Mahrez og få kroppskontakt med Vardy. Akkurat kvikkheten foran mål kan de ikke gjøre noe med, men de må prøve å eliminere de rommene som oppstår, oppfordrer han.

Jürgen Klopp snakket selv om utfordringene med å møte kontringssterke Leicester under torsdagens pressekonferanse, ifølge Liverpool Echo.

– Vardy er en nøkkelspiller for dem på grunn av måten de spiller på. Men det handler ikke bare om farten – det handler også om organisering og hvordan vi unngår situasjonene. Vi trenger den rette formasjonen for å demme opp for kontringene, sa Klopp.

Noen tilfeldigheter

Stamsø Møller understreker at noen av tidspunktene Leicester har møtt Liverpool på siden Klopp tok over har vært beleilige.

– Det er selvsagt noen tilfeldigheter som gjør at ballen går i mål akkurat da.

– Den sesongen Leicester vant serien hadde Vardy et lykketreff fra 30 meter som gikk inn. Det er noe som skjer når du er i flytsonen. Den siste hjemmekampen var like etter Shakespeare tok over, og han så veldig pigg ut i akkurat det oppgjøret, mener han.

Pangstart for Salah

For Klopps egen del, er det sommerens storkjøp Mohamed Salah som kan bli den avgjørende faktoren. Egypteren har imponert siden overgangen fra Roma, og står med tre mål og én målgivende pasning hittil.

– Starten hans har vært veldig som forventet. Han ser akkurat ut som han gjorde i Italia sist sesong, og er et kjempevåpen for Liverpool med den farten og teknikken, mener Stamsø Møller.

– Egentlig forventer jeg meg enda mer. Han kan jo nesten drible hvem som helst, og han løper fortere enn alle. Det er ikke noen grunn til å tro at dette er et toppnivå som kommer til å synke. Jeg tenker heller han kommer til å bli bedre, spår fotballeksperten.

På tross av tre scoringer, har ikke lynvingen bare vært imponerende foran mål. Mot Manchester City bommet han alene med keeper, og mot Burnley gikk bare ett av fire skudd på mål forbi Nick Pope.

– Han har dårlig avslutningsteknikk, og minner meg om Sterling på mange måter. Det er ingen selvfølgelighet at han skal score når han kommer i gode posisjoner. Han er ikke det engelskmennene kaller «composed».

– Han scorer kanskje ikke på en overbevisende måte, men han kommer til å score masse mål likevel. Alt i alt gjør han Liverpool til et mye bedre lag.

Ikke favoritter

Selv om Leicester har vunnet to på rad hjemme mot Liverpool med 5-1 i målforskjell og Stamsø Møller mener de står dårlig til Klopps lag som motstander, avfeier han at hjemmelaget er favoritter lørdag kveld.

– Det er de absolutt ikke. Liverpool skal være et steg frem nå fra hvor de har vært tidligere. Nå har de noen dårlige opplevelser bak seg de siste ukene, og er desperate foran denne kampen. Forrige sesong var det Leicester som kjempet desperat i nedrykkstriden, påpeker han.

Med verst mulig utfall på King Power og i de andre kampene, vil Liverpool ha åtte poeng opp til serielederen.

Eller to, med best mulig utfall.

– Liverpool kommer til å føle at de trenger å vinne denne kampen for å være med i det hele tatt, og å være relevante helt i toppen. Hadde det ikke vært for det, og Liverpool hang med helt der oppe, kunne psykologien vært annerledes. Det er noe som kan ha mye å si for denne kampen.

Lørdag klokken 18.30 får Jürgen Klopp en ny sjanse til å stoppe Jamie Vardy. Leicester – Liverpool ser du på TV 2 Sport Premium og Sumo!