KAN GI DEG VIRUS:
KAN GI DEG VIRUS: Foto: Avril Lavigne, Bruno Mars og Carly Rae Jepsen er navn vi liker å søke på – og de ligger øverst på topplisten over søk med datavirus. Foto: AP

Dette er kjendisene som kan ødelegge datamaskinen din

Søker du på disse navnene, bør du passe på.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Artisten Avril Lavigne (32) er kåret til internettets farligste kjendis.

Hun har dermed slått fjorårets vinner, komikeren Amy Schumer (36), på listen over kjendisverdens mest virusbefengte internett-søk.

Hun slår også både Beyoncé, Justin Bieber og Zayn Malik, som ligger lenger ned på listen.

Lavigne-fansen får gjennomgå

Det er virusprogramvarefirmaet McAfee som har laget rapporten, etter å ha målt brukervanene og risikosøkene til brukerne sine.

TOPPER LISTA: Avril Lavigne.
TOPPER LISTA: Avril Lavigne. Foto: John Salangsang

Mange utnytter folks søkervaner for å spre virus, og sider som later som om de har gratis, nedlastbare MP3-filer, kan isteden gi deg virus.

Tydeligvis er det Lavignes fanskare som får gjennomgå mest – ifølge McAfee, er sannsynligheten nesten 15% for at du får opp virus i søket dersom du søker på henne. Hvis du i tillegg søker på «free MP3», øker sannsynligheten til 22%.

Varsler comeback

Lavigne har ligget lavt i mediene de siste årene, etter at hun ble alvorlig syk med lyme borreliose. I 2015 sto hun frem og fortalte om sykdommen, som gjorde henne sengeliggende. Like etter ble det også kjent at hun skilte seg fra Nickelback-vokalisten Chad Kroeger (40).

Deretter har det vært stille til nå. 1. september varslet hun på Twitter at hun jobber med ny musikk, og det har lenge vært rykter om at det kommer et nytt album.

I tillegg kan kanskje konspirasjonsteoriene om at Lavigne er erstattet av en bedrager, hatt noe å si på søkingen, mener New York Post.

Her er topplista over risiko-søkene:

  1. Avril Lavigne ➡ 14,51%
  2. Bruno Mars ➡ 13,43 %
  3. Carly Rae Jepsen ➡ 13,19 %
  4. Zayn Malik ➡ 13,06 %
  5. Celine Dion ➡ 12,92 %
  6. Calvin Harris ➡ 12,48 %
  7. Justin Bieber ➡ 12,33 %
  8. Diddy ➡ 12,32 %
  9. Katy Perry ➡ 12,25 %
  10. Beyoncé / Beyonce ➡ 12,09 %

Årets liste er dominert av artister, men også skuespillere er høyt oppe. Anna Kendrick er på 13. plass, Hailee Steinfeld ble nummer 23 og Will Smith ble nummer 34.