Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere russiske medier har tirsdag publisert video av en missil skutt fra et russisk militærhelikopter som feiler, og treffer et militært kjøretøy under en militærøvelse, skriver Reuters.

En mann med sivile klær er like i nærheten når missilen smeller inn et par meter foran den parkerte bilen.

Se videoen øverst i saken!

I over én uke har russiske styrker hatt øvelse «Zapad 2017». Videoopptaket blir knyttet til denne øvelsen både på sosiale medier og i russiske medier.

Russiske myndigheter vil imidlertid ikke bekrefte at hendelsen skjedde under Zapad 2017. De bekrefter at videoen er ekte, men sier den stammer fra en tidligere militærutøvelse. Det melder nyhetsbyrået Interfax som siteres av Reuters.

– Hendelsen vi ser på videoen viser at utskytingssystemet på helikopteret låste seg feil. En luft-til-bakke-rakett traff et kjøretøy, men ingen mennesker ble skadet, skriver de i en uttalelse, uten å gi flere detaljer om hvor og når hendelsen fant sted.

Videoen ble først publisert hos Fontanka.ru. De skriver at opptaket stammer fra 18. september, men oppgir ingen kilde til videoen.

Moscow Times skriver at to personer er sendt til sykehus med alvorlige skader. De to skadde er mest sannsynlig journalister, ifølge 66.ru.

Video fra Life.ru viser eksplosjonen fra annen vinkel:

Ifølge russiske myndigheter deltar rundt 12.000 soldater i «Zapad 2017» som for første gang holdes helt opp mot grensen til naboer i Vest. Vestlige analytikere tror det reelle tallet soldater er opp til ti ganger høyere.

Nato-alliansen er misfornøyd med at den utøves så tett opp til grensen mot Vest.

– Fra norsk side følger vi dette tett. Russlands dobling av sin militære slagkraft siden 2005 er en bekymring for oss alle, har utenriksminister Børge Brende uttalt.

«Zapad 2017» har et «antiterror-fokus», ifølge den russiske forsvarsledelsen.